PUČISTA: Mićunović okrenuo leđa Đilasu!
Foto: Dado Djilas

Politički otac demokrata razočaran

PUČISTA: Mićunović okrenuo leđa Đilasu!

Politika -
Jedan od osnivača DS kaže da ta stranka treba da napravi jasan program rada i najavljuje da će se na skupštini rešavati i kadrovska pitanja

BEOGRAD - Došlo do vrata!

Predsednik Političkog saveta i jedan od osnivača DS Dragoljub Mićunović, po svemu sudeći, okreće leđa lideru stranke Draganu Đilasu! Naime, Politički savet Demokratske stranke na čelu sa Mićunovićem zatražio je ozbiljnu reformu stranke nakon lošeg rezultata na vanrednim izborima 16. marta na kojima je DS osvojila 6,04 odsto podrške birača.Mićunović je ocenio da je neophodno da ta stranka napravi jasan program kako će delovati u budućnosti i zatražio zajedničku sednicu sa Predsedništvom te stranke.- Na predstojećoj skupštini demokrata rešavaće se i kadrovska pitanja - istakao je Mićunović. Moraju se, kako je dodao, napraviti jasni programi kako će stranka izaći iz krize posle minulih izbora na kojima je osvojila 6,04 odsto glasova.Ne bave se smenamaNa pitanje da li je savet raspravljao i o eventualnoj ostavci Đilasa, Mićunović je odgovorio da nije i ponovio da oni traže da se razgovara o budućoj politici stranke.- Mi se time ne bavimo - poručio je Mićunović.Portparol DS Aleksandra Jerkov najavila je pre tri dana da je za nedelju zakazana sednica Predsedništva stranke, a da će sedmicu kasnije, 30. marta, biti održana i sednica Glavnog odbora stranke. Na ovim stranačkim organima analiziraće se rezultat vanrednih parlamentarnih izbora. Na sednici Glavnog odbora biće doneta odluka o održavanju Izborne skupštine te stranke.Politički analitičar Dragoljub Anđelković kaže da je „Demokratska stranka trenutno u situaciji da bi Dragan Đilas okrenuo leđa samom sebi da kojim slučajem može“.Šansa za konsolidaciju- Potpuno je jasno da ako DS bude predvođena Đilasom srlja u propast, što, opet, ne znači da i bez Đilasa stranka ima naročitu perspektivu, ali bar ima šansu da se konsoliduje do narednih parlamentarnih izbora - kaže Anđelković i dodaje da „stvari loše stoje i u Vojvodini, gde se pokazalo da i sa Bojanom Pajtićem DS nema opstanka“.

Transferi u PribojuDEMOKRATA PREŠAO U SNSPredsednik Skupštine opštine Priboj Saša Vasilić saopštio je juče da iz Demokratske strane prelazi u Srpsku naprednu stranku.Vasilić je rekao da u Demokratskoj stranci u Priboju već duže vreme vladaju nesloga i nejedinstvo, a da će u SNS imati veću mogućnost da profiliše svoja demokratska zalaganja.

Opštinski odbori DSIZBORI NA SVIM NIVOIMAOpštinski odbori DS Vračar, Stari grad, Novi Beograd, Smederevska Palanka, kao i vojvođanski odbor, zatražili su izbore na svim nivoima u stranci najkasnije do 1. juna. To su potvrdili lideri DS u Smederevskoj Palanci i Starom gradu Radoslav Milojčić Kena, odnosno Marko Bastać.- Tačno je da tražimo izbore na svim nivoima i insistiramo da ti izbori budu neposredni, odnosno da celokupno članstvo odlučuje o novom rukovodstvu stranke - rekao je Bastać.I Milojčić je rekao da treba da se donese ocena o tome ko je najodgovorniji za loš rezultat.- Iako je moj odbor sa 17 odsto imao najbolji rezultat, i mi tražimo da se izbori održe, a na njima će se videti ko je radio dobro - kaže on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track