Putin primio Dačića: Neka dođe Nikolić!
Foto: Tanjug

Putin primio Dačića: Neka dođe Nikolić!

Vesti -
Između Srbije i Rusije su uvek postojali posebno bliski odnosi, rekao je Putin

MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin danas je u susretu sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem pozvao srpskog predsednika Tomislava Nikolića da poseti Rusiju "u bilo koje vreme".

U razgovoru u podmoskovskoj rezidenciji u Novom Ogarjovu, Putin je Dačicu rekao da prenese "najbolje želje" Nikoliću. "Između Srbije i Rusije su uvek postojali posebno bliski odnosi", rekao je Putin na početku razgovora. Putin je podsetio da je prošle godine trgovinsko ekonomska razmena dve zemlje nešto opala, ali da ove godine beleži rast od 38 odsto.

Naveo je da je Rusija najveći investitor u privredu Srbije, da postoji mnogo zanimljivih i velikih projekata. On je izrazio uverenje da će današnji susret Dačića i ruskog premijera Dmitrija Medvedeva biti značajan podsticaj za širenje saradnje. Putin je podsetio da je nedavno razgovarao telefonom sa Nikolićem, što po njegovim rečima, potvrđuje da postoje kontakti dve zemlje na svim nivoima, uključujući i na najvišem. Dacić se na početku Putinu obratio na ruskom jeziku, zahvalivši za principijelnu podršku kada je reč o Kosovu. "Srbija zna i misli da je Rusija najbolji prijatelj srpskog naroda", kazao je Dačić.

"Želimo što bliže odnose sa Rusijom, u svim oblastima, u politici, ekonomiji, kulturi, do odbrane i bezbednosti", kazao je srpski premijer.

Dačić: Rusija podržava Srbiju na putu ka EU

Rusija podržava Srbiju na putu ka Evropskoj uniji, jer je to naš izbor, ali to ne znači da treba da zaboravimo da je Rusija naš najveći i prvi prijatelj, izjavio je u Moskvi premijer Ivica Dačić. Dačić je u izjavi za televiziju Pink istakao da je sada veoma važan period u diplomatskim odnosima Srbije i Rusije i stvaranju međusobnog poverenja."Predsednik Rusije Vladimir Putin i premijer te zemlje Dmitri Medvedev ni u jednoj rečenici nisu govorili o tome niti imali bilo kakvu dilemu o tome da li Srbija treba da ide ka Evropskoj uniji ili ne. Oni stalno govore da je to naš izbor, ali to ne znači da treba da zaboravimo da je Rusija naš najveći i prvi prijatelj. To je zvanična politika", kazao je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track