(FOTO) Rade Rakonjac, uz stihove Marš na Drinu, sahranjen na Novom groblju!
Foto: Zorana Jevtić

Na večni počinak ispraćen Arkanov telohranitelj

(FOTO) Rade Rakonjac, uz stihove Marš na Drinu, sahranjen na Novom groblju!

Crna Hronika -
Ono što nisu uspeli krvoloci u Bosni i Hrvatskoj, pošlo je za rukom domaćoj fukari, rekao je bivši saborac Radeta Rakonjca (51)
1 / 9 Foto: Zorana Jevtić

BEOGRAD - Svi i dalje u šoku!Rade Rakonjac (51), bivši Arkanov telohranitelj i blizak prijatelj Luke Bojovića, sahranjen je u subotu uz zvuke „Marša na Drinu“ na Novom groblju u Beogradu. Rakonjac je ubijen u sredu u kafiću „Mariki“ u Zvečanskoj ulici, a na večni počinak je ispraćen samo dan nakon

što mu je najmlađi sin napunio 14 godina!- To je užasno, dete je još u šoku... Rade je bio častan čovek i niko od nas ne može da veruje da ga više nećemo videti - kazao je jedan od prijatelja ubijenog Rakonjca.

Dragan Aca Bulić
Dragan Aca Bulić

Gužva pred kapelomIspred kapele na Novom groblju okupilo se juče više od 400 rođaka, prijatelja i poznanika ubijenog Rakonjca, a sahrani su, osim prve i sadašnje supruge i petoro dece iz dva braka, prisustvovali i pevačica Danijela Vranić, pevač Miroslav Pržulj zvani Lepi Mića, glumac Viktor Savić, političar Borislav Pelević, direktor Zoo-vrta Vuk Bojović sa ćerkom Marijom, Radojica Rajo Božović, zatim biznismen Vesko Barović, fudbalski radnik Dragan Aca Bulić i mnogi drugi.

- U boj krenite, junaci svi. Kren‘te i ne žal‘te život svoj. Cer da čuje tvoj, Cer nek vidi boj, a reka Drina slavu, hrabrost i junačku ruku srpskog sina. Poj, poj, Drino, vodo hladna ti. Pamti priče kad su padali. Pamti hrabri stroj koji je pun ognja, sile, snage proterao tuđina sa reke naše drage - recitovala je Marija Bojović, rođena sestra Luke Bojovića, nad grobom stihove pesme „Marš na Drinu“, inače omiljenu pesmu ubijenog Rakonjca.Počast saboracaNad kovčegom sa telom ubijenog Rakonjca u stavu mirno stajali su pripadnici Srpske dobrovoljačke garde, koji su ga na večni počinak ispratili uz sve počasti.- Ono što nisu uspeli krvoloci u Hrvatskoj, Bosni i na Kosmetu, pošlo je za rukom domaćoj fukari. Oficir Srpske garde predao je zastavu Radetovoj supruzi i nju će naslediti njegovi muški potomci - rekao je bivši saborac Radeta Rakonjca.

Izraz poštovanjaKO JE SVE DOŠAO NA SAHRANUMeđu mnogobrojnima koji su se okupili na Novom groblju bili su i kik-bokserka Stanka Pejović, zatim Jasna Diklić, sestra Željka Ražnatovića Arkana, Dragoslav Miša Ognjanović, advokat Luke Bojovića, Sanja Bujošević, žena Nenada Bujoševića Ramba, pripadnika JSO, koji je osuđen na 35 godina zatvora zbog zločina na Ibarskoj magistrali i ubistva Ivana Stambolića, kao i mnogobrojni pripadnici Srpske dobrovoljačke garde, koji su došli da odaju poslednju počast svom bivšem saborcu.

Ne krije seKOVČEG NOSIO I FILIP KORAĆFilip Korać, koji je, prema operativnim podacima policije, takođe na meti ubica, nosio je Rakonjčev kovčeg.- Filip nigde nije pobegao, niti će to uraditi. Netačno je i da pripadnici Garde spremaju osvetu zbog ubistva Radeta Rakonjca, nikome od nas ne pada na pamet da proliva krv - rekao je jedan od Koraćevih prijatelja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track