Radisavljević: Nastavljeno saslušanje osumnjičenih u slučaju Galenika
Foto: Zorana Jevtic

Tužilaštvo za organizovani kriminal

Radisavljević: Nastavljeno saslušanje osumnjičenih u slučaju Galenika

Crna Hronika -
Svi osumnjičeni su tokom jučerašnjeg saslušanja iznosili odbranu, dakle niko se nije branio ćutanjem. Po završetku istrage ćemo se oglasiti u vezi s daljim sprovođenjem istrage i eventualnim predlogom za produžetak pritvora, izjavio je tužilac

BEOGRAD - U Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu i dalje traje saslušanje osmoro osumnjičenih za malverzacije u državnoj fabrici lekova "Galenika", rekao je danas tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

"Svi osumnjičeni su tokom jučerašnjeg saslušanja iznosili odbranu, dakle niko se nije branio ćutanjem. Po završetku istrage ćemo se oglasiti u vezi s daljim sprovođenjem istrage i eventualnim predlogom za produžetak pritvora", rekao je Radisavljević.

U nedelju, 25. maja, privedeni su bivši predsednik Upravnog odbora "Galenike" i bivši direktor Socijalističke partije Srbije Dejan Backović, bivši generalni direktor Privrednog društva "Galenika" Nenad Ognjenović i pomoćnik generalnog direktora za ekonomske poslove u "Galenici" Dragan Šebrek. Privedeni su i bivši generalni direktor i predsednik Upravnog odbora "Velefarma" Dragoljub Vučićević, direktor Direkcije razvoja i strateškog marketinga "Velefarma" Rade Lazarević, direktor i ovlašćeni zastupnik "Velefarma" Momir Vuković, kao i rukovodilac upravljanja finansijskim sredstvima i direktor računovodstva u Privrednom društvu "Velefarm", Ljubica Kapor i Tatjana Vučetić.

Kako je saopšteno, za direktorom Direkcije finansijskih poslova "Velefarma" Miroslavom Milovanovićem policija intenzivno traga.

Privedeni rukovodioci dva preduzeća terete se da su "Galeniku" oštetili za 75 miliona evra. Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je juče da će biti ispitani tokovi novca pribavljenog malverzacijama kako bi se videlo kuda je otišao i dodao da očekuje da će istraga uskoro biti kompletno završena. Stefanović je podsetio da je slučaj "Galenika" jedna od 24 sporne privatizacije, zbog kojih je do sada privedeno 135 osoba, a sve optužnice su potvrđene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track