RADILI SNAJPERI: Na ulici ustreljeni krimski i ukrajinski vojnici, snajperista uhapšen?!
Foto: AP

Pucnjava u Simferopolju

RADILI SNAJPERI: Na ulici ustreljeni krimski i ukrajinski vojnici, snajperista uhapšen?!

Planeta -
Ministarstvo unutrašnjih poslova ne iskljčuje mogućnost da je ceo napad deo provokacije koja ima za cilj izazivanje nervoze i destabilizaciju situacije

Jedan vojnik Snage samoodbrane Krima i ukrajinski vojnik, a dve osobe su ranjene u pucnjavi snajperom, koja se dogodila u u blizini vojnog istraživačkog centra u Simferopolju.

"Pripadnici Snage samoodbrane su dobili informaciju da se u Kubanskoj ulici u Simferopolju u blizini naseljene zgrade nalaze naoružani ljudi. Vojnici su otvorili vatru, a jedna osoba je ubijena, dok su dve ranjene - navodi izvor agencije Interfaks.

Sumnja se da se radi o snajperisti koji je pucao sa obližnjeg gradilišta na obe strane, ukrajinsku vojsku i snage Krima.

Ministarstvo unutrašnjih poslova ne isključuje mogućnost da je ceo napad deo provokacije koja ima za cilj izazivanje nervoze i destabilizaciju situacije, na dan kada je potpisan sporazum o pripajanju Krima Rusiji.

Kako nezvanično prenose pojedini ukrajinski mediji, snajperista je nakon napada uhapšen i oduzeto mu je oružje.

Ranije je javljeno da je ubijen ukrajinski vojnik, ali su te informacije demantovane.

Mnoge ukrajinske vojne baze su pod kontrolom ruskih vojnih snaga već nekoliko nedelja otkad su ruske trupe upale na Krim. Mediji pišu da još nema zvaničnog saopštenja o tome da li su u incidentu učestvovali ruski vojnici.

"Pokušaji napada na vojne snage vatrenim oružjem uvišestručene su u poslednjih nekoliko dana", rekao je i komandant ukrajinske mornarice Sergej Gajduk na sastanku s privremenim ukrajinskim predsednikom Turčinovim i premijerom Arsenijem Jacenjukom, navodi AFP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja