RADONJIĆ: Pobeda nad Partizanom ima posebnu težinu
Foto: Fonet

Reakcija posle derbija

RADONJIĆ: Pobeda nad Partizanom ima posebnu težinu

Košarka -
Utakmica je bila čvrsta, uz obostrano dobru odbranu. Imali smo u pojedinim trenucima padove u igri i lošu koncentraciju u fazi napada, posebno u završnici prvog i drugog poluvremena, rekao je trener Crvene zvezde

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je posle pobede nad Partizanom da je njegov tim u potpunosti kontrolisao meč, osim u završnici prvog i drugog poluvremena.Crveno-beli su slavili u derbiju 21. kola regionalne ABA lige reultatom 63:57 i ponovo preuzeli vođstvo na tabeli."Osvojili smo dva nova i važna boda, koji imaju posebnu težinu. Utakmica je bila čvrsta, uz obostrano dobru odbranu. Imali smo u pojedinim trenucima padove u igri i lošu koncentraciju u fazi napada, posebno u završnici prvog i drugog poluvremena“, rekao je Radonjić na konferenciji za medije posle meča.On je dodao da je normalno da ekipa ima padove u igri "kada je sa druge strane Partizan".„Ne može da se igra dobro svih 40 minuta. Ne pitamo se samo mi, prirodno je da dođe do oscilacija. Ušli smo nepotrebno u nervozu, ne mogu biti zadovoljan tim segmentom, ali to se desilo u trenucima kada je utakmica već bila gotova“, istakao je Radonjić.Trener crveno-belih čestitao je igračima koje trenira, posebno Ivanu Radenoviću, koji je uprkos povredi dao veliki doprinos uspehu tima.

Košarkaš Crvene zvezde istakli su da je pobeda nad Partizanom u ABA ligi velika i važna.

"Došli smo do velike pobede. Bilo je puno grešaka, dosta nervoze, utakmica nije bila lepa, ali više takvih treba očekivati do kraja sezone", rekao je kapiten Zvezde Marko Simonović.

"Partizan je odlična ekipa, ne predaje se, nikada ne odustaje, tako da je normalno to što se desilo", naveo je Simonović.

Najefikasniji u pobedi Zvezde bio je slovenački košarkaš Jaka Blažič sa 19 poena.

"Važna pobeda, overili smo prvo mesto. Bili smo agresivni u odbrani, imali smo neke padove i na tome ćemo morati da radimo. Dobro su nam došla prethodna dva poraza, i pored toga smo imali samopouzdanje, ipak je ovo bio derbi", rekao je Blažič.

Tadija Dragićević je kazao da je odličan osećaj ponovo igrati "večiti" derbi.

"Mnogo bitna pobeda, uspeli smo da slavimo posle dva poraza. Kontrolisali smo utakmicu skoro svih 40 minuta, pred kraj utakmice smo se malo opustili, ali šta je tu je... Sjajan je osećaj igrati ovakve utakmice, za ovo se živi. Svi su dali svoj doprinos", kazao je Dragićević.

Centar Raško Katić kazao je da njegova ekipa treba dobro da iskoristi predstojećih nedelju dana pauze u utakmicama.

"Dobro smo počeli, držali rezultat, pa onda imali mali pad, ali oni su odigrali čvrsto u tom delu. Važna pobeda, februar je bio jako naporan za nas, izvukli smo se baš dobro i tek sada ide ono najbitnije", kazao je Katić.Crvena zvezda u 22. kolu Jadranske lige gostuje Mega Vizuri.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track