Rat Vučića i Tačija!

Otkrivamo detalje pregovora

Rat Vučića i Tačija!

Politika -
U napetoj atmosferi u Briselu Hašim Tači u jednom trenutku povisio ton, ali mu Aleksandar Vučić nije ostao dužan

BRISEL - Sukob.

Prvi potpredsednik srpske vlade Aleksandar Vučić, koji je u utorak u Briselu bio prvi put u svojstvu pregovarača sa Prištinskom delegacijom, verbalno se sukobio sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem.

Kako Kurir saznaje, celodnevni sastanci u Briselu bili su mučni i napeti, a u jednom trenutku čak je došlo i do povišenih tonova.- Tači je prvi povisio ton, međutim Vučić je odmah odreagovao i postalo je poprilično napeto. Nakon kratke prepirke o pravima Srba na Kosovu, Eštonova je prekinula razgovor i odredila pauzu - kaže za Kurir diplomatski izvor.Iako su nakon zvaničnog dela srpski pregovarači pokušali da smire strasti rečima da je bilo povišenih tonova, ali da se to u ovakvim situacijama uvek može očekivati, Hašim Tači nije tako mislio.

Po završetku osme runde, na pitanje novinara zašto su on i Vučić vikali jedan na drugog, Tači je odgovorio:- Nije bio lak sastanak. Na njemu je bio novi učesnik koji nije bio pripremljen na realnost na Kosovu i trebalo je vremena da se adaptiramo, kao i da se on odrekne Šešeljevih ideja i majica.

U izjavi za Kurir, Aleksandar Vučić je naglasio da on, za razliku od Tačija, neće odgovarati uvredama.- Nisam bio fasciniran tužnim trikovima u toku dana, ali ću se ponašati odgovorno zbog budućnosti Srbije. Neću odgovarati ružnim rečima kao Tači, što njega najbolje opisuje - rekao je Vučić.

Eštonova: Poslednji formalni sastanakVisoka komesarka za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton u saopštenju izdatom nakon sastanaka u Briselu izjavila je da je jučerašnji sastanak poslednji formalni sastanak.Nekoliko predloga izneto je na sto. Razlika između dve strane postoji. Oni će se sada vratiti u svoje gradove, gde će se konsultovati sa svojim saradnicima i obavestiti me o odlukama. Želim im mnogo uspeha u radu - rekla je Eštonova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track