RATKO ROMIĆ: Čekam da me uhapse zbog Ćuruvije!
Foto: KURIR

Bivši agent DB

RATKO ROMIĆ: Čekam da me uhapse zbog Ćuruvije!

Crna Hronika -
Nekadašnji operativac SDB tvrdi da je nevin i da će to dokazati na sudu

BEOGRAD - Bivši operativac Državne bezbednosti (DB) Ratko Romić izjavio je da očekuje da bude uhapšen zbog ubistva novinara Slavka Ćuruvije, ali tvrdi da nije učestvovao u tom zločinu i da će to dokazati na sudu.

"Znam da ću biti uhapšen. U Beogradu sam, miran sam i staložen, mogu da me uhapse. Braniću se istinom jer nisam učestvovao u tome i to ću dokazati", rekao je Romić. On je naveo da može da dokaže gde je bio 11. aprila 1999. godine u vreme kada je ubijen Ćuruvija, vlasnik listova Dnevni telegraf i Evropljanin, kao i da ima dokaze o svom kretanju tog dana i objašnjenje o automobilu koji je zadužio u službi, a koji je navodno viđen na mestu zločina.

Kurir je objavio da je optužnica za ubistvo Ćuruvije napisana i da su njom obuhvaćeni bivši načelnik DB-a Rade Marković, bivši načelnik beogradskog centra DB-a Milan Radonjić, kao i operativci Romić i Miroslav Miki Kurak. Romić je Politici potvrdio da je "povremeno u kontaktu" sa Kurakom, i kazao da je on od 2006. godine u Tanzaniji sa porodicom, ali je dodao da misli da Kurak više nije u toj državi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track