REAKCIJE NA PREKID FINALA:  Državo, reaguj

Haos u Kragujevcu

REAKCIJE NA PREKID FINALA: Državo, reaguj

Košarka -
Tomašević je kazao da se još ne zna u koliko sati će se igrati meč i da li će se održati samo preostalo vreme ili cela utakmica.

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije zadužen za takmičenje Dejan Tomašević rekao je da "nije bilo dovoljno razuma" da se nastavi prekinuto finale Kupa Radivoja Koraća između Crvene zvezde i Partizana u Kragujevcu. Prekid je nastao zbog sukoba navijača

"Ideja nam je posle prekida bila da probamo da nastavimo utakmicu na svaki način. Kada smo izašli na teren, videli smo da su strasti i dalje visoke na tribinama, da nije bilo dovoljno razuma. Sam pogled na tribine govorio je da je bezbednost igrača ugrožena", rekao je Tomašević novinarima u dvorani Jezero.

Meč je prekinut u 26. minutu pri nerešenom rezultatu 43:43. Tomašević je kazao da se još ne zna u koliko sati će se igrati meč i da li će se održati samo preostalo vreme ili cela utakmica.

"Mislim da se igra cela utakmica, ali da ne prejudiciram, konsultovaćemo pravila. Na žalost, igraće se bez publike", rekao je Tomašević. On je kazao da je osnovni motiv za prekid bila bezbednost i publike i igrača.

"Niko ne sme da donese odluku koja će ugroziti bezbednost igrača. Oni su nam (KSS-u) najbitniji, a nije bilo bezbedno. Da smo nastavili, verovatno bismo videli i veće incidente", rekao je Tomašević.

Istaknuti i trofejni reprezentativac i bivši igrač Partizana i Crvene zvezde rekao je da je su za incidente odgovorni "svi".

"Odgovornost je svih nas. Voleo bih da smo u Španiji, ali nismo, živimo u ovakvoj zemlji. Krajnje je vreme da se država pozabavi ovim problemom. Niko od nas ne može samo da iskontroliše ovakve stvari", rekao je Tomašević.

Komesar završnog turnira Kupa Radivoja Koraća Predrag Bojić rekao je da je postojala želja da se finalna utakmica nastavi, ali da je iz bezbednosnih razloga odložena za ponedeljak.

„Pokušali smo sve da meč bude nastavljen, ali je iz bezbednosnih razloga odlučeno da se pomeri za sutra bez prisustva publike. Meč je prekinut zbog ulaska navijača na teren i ubacivanja tvrdih premeta u teren", izjavio je Bojić.

On je dodao da "ovakav scenario kao da nekome odgovara".

"Više niko ne spominje igre mladih igrača, ovoliko policije u hali, svi smo opterećeni da se ne desi nešto i ne razmišljamo o košarci. Ovo mora da se odluči na nivou države, a ne samo sporta“, rekao je Bojić.

Sportski direktor Partizana Dragan Todorić bio je svedok nasilja na košarkaškim predstavama "mali milion" puta. U Kragujvcu je doživeo "deža vi"

"Ovo nije ništa novo kod nas, ovo je Srbija. Mislim da smo sada postali gori i od Grka. I oni su imali finale, i prekid od sat vremena".

Dugogodišnji funkcioner crno-belih apelovao je na sve faktore u državi, sportu, društvu, da preduzmu korake da ovo ludilo prestane.

"Ovo mora da se reši. Mora da se sedne za sto, da se vidi kako da se izađe iz svega ovoga, jer ovo je veliki udarac za košarku koja ionako nije u zdravom stanju, ako tako mogu da kažem. Žao mi je igrača oba tima, mislim da su oni pokazali da su, pre svega, sportski prijatelji pa tek onda protivnici na terenu, ali očigledno da je i to nedovoljno da bi ovako jedna manifestacija mogla da se završi kako treba".

Već sledećeg vikenda "večiti rivali" igraju za bodove u regionalnom takmičenju.

"Zvezda je domaćin u "Pioniru", šta će biti, videćemo" zaključio je Todorić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track