REGION U BORBI SA KORONOM: U Severnoj Makedoniji drugi dan nema preminulih, u Hrvatskoj nema novih slučajeva virusa
Foto: EPA / Nake Batev

pandemija kovida-19

REGION U BORBI SA KORONOM: U Severnoj Makedoniji drugi dan nema preminulih, u Hrvatskoj nema novih slučajeva virusa

Region -

U Severnoj Makedoniji je registrovan 21 novi slučaj korona virusa, drugi dan za redom nema preminulih a 17 ljudi je izlečeno, objavio je danas ministar zdravlja Venko Filipče.

On je na Fejsbuku napisao da je ukupan broj dijagnostikovanih pacijenata od početka epidemije u Severnoj Makedoniji 1.999, a izlečenih 1.439.

Filipče je naveo da je od izbijanja epidemije umrlo ukupno 113 pacijenta sa kovidom i da je trenutno 447 "aktivnih slučajeva".

Na mehaničkoj ventilaciji je u makedonskim bolnicama, prema podacima Ministarstva zdravlja, ukupno devet pacijenta. U prethodna 24 sata napravljeno je 258 testiranja i do sada je u Sevenoj Makedoniji uradjeno ukupno 25.528 testiranja na kovid -19.

foto: Profimedia

HRVATSKA: NEMA NOVIH SLUČAJEVA KORONA VIRUSA

U Hrvatskoj u protekla 24 sata nije registrovan nijedan novi slučaj korona virusa.

Kako je saopštio Nacionalni štab, ukupan broj obolelih od korona virusa je 2.244 Do sada su testirane 62.422 osobe, od toga 940 u poslednja 24 sata, prenosi index.hr.

Broj hospitalizovanih osoba je manji za tri, što znači da je 78 osoba na bolničkom lečenju. Od toga je na respiratoru šest pacijenata.

Ukupan broj oporavljenih je 2.035. Preminula je jedna osoba u Opšhoj bolnici u Koprivnici, a ukupan broj preminulih je 100.

foto: EPA/Antonio Bat

REPUBLIKA SRPSKA: ZARAŽENO JOŠ PETORO, UKUPNO 1.364 OBOLELIH

U Republici Srpskoj (RS) u poslednja 24 sata testirane su 194 osobe, a korona virus potvrđen je kod pet osoba, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Reč je o po jednoj osobi iz Banjaluke, Teslića, Ribnika, Kotor Varoši i Prnjavora, prenosi RTRS.

Dve osobe su imale kontakt sa prethodno potvrđenim slučajevima, dok ostale nisu mogle da navedu jasnu epidemiološku vezu.

Dve osoba su hospitalizovane, dok će ostale biti u izolaciji.

Do sada je u RS potvrđeno 1.364 slučaja virusa korona, a ukupno su preminule 104 osobe koje su bile pozitivne na test na korona virus.

U RS se od ove infekcije oporavilo ukupno 768 osoba.

foto: EPA / Fehim Demir

SLOVENIJA: JEDAN NOVOZARAŽENI, BROJ PREMINULIH NEPROMENJEN

U Sloveniji je u toku prethodnog dana prijavljen jedan novi slučaj zaraze korona virusom, što je ukupno 1.469 od početka epidemije.

Broj smrtnih slučajeva od posledica COVID-19 ostao je nepromenjen i iznosi 107, saopštili su zvaničnici.

Na bolničkom lečenju od COVID-19 nalazi se 16 pacijenata, za dva manje nego prethodnog dana, a troje među njima smešteno je na odeljenje intenzivne nege.

U toku pretodnog dana urađeno je 256 testova na korona virus, najmanje od 7. marta, prenela je slovenačka novinska agencija STA.

Kurir.rs/Tanjug/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja