PROTEST NA TRGU U MARIBORU ZBOG POLICIJSKOG ČASA! Premijer Janez Janša poručio: Za 24 sata 1.100 novozaraženih, uozbiljite se
Foto: Printscreen Youtube/Mariborinfo

SLOVENIJA

PROTEST NA TRGU U MARIBORU ZBOG POLICIJSKOG ČASA! Premijer Janez Janša poručio: Za 24 sata 1.100 novozaraženih, uozbiljite se

Region -

U utorak u 21 sat, prvi put u istoriji nezavisne Slovenije, na snagu je stupio policijski čas, odnosno ograničenje kretanja između 21 i 6 sati ujutro, a nadležni pozivaju građane da ostanu u svojim kućama.

Od ponoći druženje je ograničeno na najviše šest osoba, a postoji i zabrana kretanja između regiona.

Uvođenje policijskog sata u glavnom gradu prošlo je prilično mirno, navodi hrvatski portal Index i dodaje da su nešto iza 21 sat ulice postale prazne, a fotoreporter 24ura na ulicama je zatekao uglavnom samo policajce.

Malo drugačije bilo je u Mariboru, gde se stotinak demonstranata okupilo na Glavnom trgu. Oni su , između ostalog, uzvikivali da policijski čas nije ustavan.

Premijer Janez Janša sinoć je, kao reakciju na protest, na Tviteru objavio da Slovenija u poslednja 24 sata već ima više od 1.100 novozaraženih te je pozvao ljude da se uozbilje.

Jutros je portparol vlade za koronavirus Jelko Kacin pozvao ljude da ostanu u svojim domovima.

"Zaista, ostanite kod kuće ako možete. Mnogi od nas moraju ići na posao, posebno danas. Pazite na sebe i nazovite one kojima je potrebna pomoč. Nemaih malo", napisao je on.

U utorak naveče vlada je odlučila da su u kolektivnim sportovima dopuštena takmičenja, ali samo ona na najvišem nivou, dok su u pojedinačnim sportovima dopuštena velika domaća i međunarodna sportska događanja bez gledaoca.

Sportski trening sada je dopušten sportistima olimpijske, svetske, međunarodne i perspektivne klase, kao i profesionalnim sportistima starijim od 15 godina, koji su upisani u registar profesionalnih sportista u Ministarstvu.

Vlada je takođe odredila da čak i u crvenim regijama frizerski i kozmetički saloni mogu prihvatiti jednog klijenta na 20 kvadratnih metara. Do sada se smatralo da u tim regionima frizeri i kozmetika mogu imati samo jednog klijenta u poslovnom prostoru.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track