Najnovije vesti

SLOVENIJA ZATVARA SVE ŽIVO, ULICE OPUSTELE: Neće raditi kafići, tržni centri i hoteli, a policijski čas je već na snazi (FOTO)
Foto: EPA/IGOR KUPLJENIK

veoma stroge mere

SLOVENIJA ZATVARA SVE ŽIVO, ULICE OPUSTELE: Neće raditi kafići, tržni centri i hoteli, a policijski čas je već na snazi (FOTO)

Region

Slovenija uvodi nove stroge mere u borbi protiv koronavirusa.

Nove mere predstavio je premijer Janez Janša koji je kazao kako će "javni život biti smanjen na znatno manji nivo".

Zatvaraju se ugostiteljski objekti, hoteli i tržni centri. Međutim, najavljeni su i neki izuzeci.

1 / 8 Foto: EPA/IGOR KUPLJENIK

Javni prevoz saobraćaće s trećinom kapaciteta.

"Setimo se režima koji je bio na snazi na proleće. Uredbe koje će stupiti na snagu biće slične onima koje su bile na snazi u to vreme", rekao je Janša.

foto: EPA/IGOR KUPLJENIK

Slovenija je pre nekoliko dana uvela policijski sat, prvi put u istorije zemlje. Zabrana slobodnog kretanja traje od 21 sat do 6 ujutro.

U Sloveniji su u poslednja 24 sata potvrđena 1.663 novozaražena koronavirusom, što je novi dnevni rekord.

Većina odluka o novim merama stupa na snagu u subotu i važiće najmanje nedelju dana, a idućeg četvrtka vlada će doneti odluku hoće li se mere produžiti, zaoštriti ili se neke od njih ublažiti, što zavisi od razvoja epidemiološke situacije.

Janša je kazao da je optimista da će se širenje virusa ograničiti jer sada svi shvataju da je to "opasnost koja ne bira".

foto: EPA/IGOR KUPLJENIK

"Iduća nedelje biće nedelja borbe, nedelja u kojoj virus moramo da ograničimo", kazao je Janša, dodavši da će režim novih mera biti sličan onome koji je važio na proleće, ali da se nada kako će one biti sada na snazi kraće vreme jer je o virusu sada mnogo manje nepoznanica nego tada iako je zbog hladnog razdoblja opasnost njegovog širenja sada veća.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...