REPUBLIKANCI PRVE BAJDENOVE ODLUKE DOČEKALI NA NOŽ: Više brine o ilegalnim migrantima, nego o američkim radnicima! (VIDEO)
Foto: EPA / Patrick Semansky / POOL, EPA / Michael Wyke, EPA/MICHAEL REYNOLDS

hrabro

REPUBLIKANCI PRVE BAJDENOVE ODLUKE DOČEKALI NA NOŽ: Više brine o ilegalnim migrantima, nego o američkim radnicima! (VIDEO)

Planeta -

Lider republikanaca u predstavničkom domu Kongersa SAD Kevin Mekarti rekao je tokom konferencije za štampu u četvrtak da je predsednik Dži Bajden više zainteresovan za pomoć ilegalnim imigrantima nego za pomoć američkim građanima.

Mekarti je rekao da je razočaran "kada je u roku od nekoliko sati od stupanja na dužnost video da je nova administracija više zainteresovana za pomoć ilegalnim imigrantima nego za pomoć našim građanima".

Bajden trenutno radi na izglasavanju zakona kojim bi se amnestiralo više od 11 miliona ilegalnih imigranata. Plan bi navodno obezbedio amnestiju za ilegalne imigrante koji su stigli pre 1. januara 2021.

Izjava Mekartija sledi, pošto je za Breitbart Njuz, Metju Bojl, rekao da se Bajden sprema da amnestira milione Amerikanaca, dok milioni Amerikanaca ostaju bez posla zbog koronavirusa.

"Koronavirus i vladine blokade ostavili su milione Amerikanaca nezaposlenim, a mala preduzeća zatvorena. Naš neposredni nacionalni prioritet mora biti da pomognemo Amerikancima da se vrate na posao. Umesto toga, prvi zakonodavni prioritet koji dobijamo od nove administracije nije onaj čiji je cilj smanjenje američke nezaposlenosti ili ponovno otvaranje naše ekonomije, već radikalni zakon o imigraciji kojim se milionima ilegalnih stranaca dodeljuje državljanstvo".

"Ne samo da podriva našu vladavinu zakona i podstiče još ilegalnu imigraciju, već poručuje našim kolegama Amerikancima da njihova nesreća nije glavni prioritet naše države. Da li će ovaj predlog pomoći Amerikancima da se vrate na posao? Sasvim sigurno ne. I dok se to ne dogodi, administracija Bajdena mora se prvo usredsrediti na pomoć našim građanima", kaže Mekarti.

Drugi republikanci, kao senzor Marko Rubio, Ted Kruz (R-TKS) i Tom Koton (R-AR), upozorili su na potencijalne negativne efekte koje bi amnestija imala na Ameriku.

"Duboko je zabrinjavajuće što je većina prvih poslova Džoa Bajdena kao predsednika bila zaštita ilegalnih imigranata i podsticanje ilegalne imigracije na štetu američkih poslova i radnika. Ne samo da je odlučio da zaustavi izgradnju zida na južnoj američkoj granici i da nastavi nezakonitu izvršnu amnestiju Baraka Obame očuvanjem programa za zaštitu maloletnih migranata (DACA), već promoviše zakonodavstvo o otvorenim granicama koje bi državljanstvo 11 miliona ilegalnih imigranata ukida imigraciono sprovođenje i promoviše i povećava inostranu radnu snagu u vreme kada mnogim Amerikancima očajnički treba posao", rekao je Kruz.

"Ove akcije ilustruju da današnja Demokratska stranka ljude ovde stavlja ilegalno - ili pokušava ilegalno da dođu - pred američke radnike. Predsednik Bajden i njegova administracija možda ne vide problem sa ilegalnom imigracijom, ali milioni zaposlenih muškaraca i žena to vide ", dodao je on.

Kurir.rs/Breitbart

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track