NOVE MERE U REGIONU: Slovenija proširila listu za ulazak u zemlju, jedna hrvatska županija se potpuno zatvara
Foto: EPA/ANTONIO BAT

borba sa koronom

NOVE MERE U REGIONU: Slovenija proširila listu za ulazak u zemlju, jedna hrvatska županija se potpuno zatvara

Region -

Slovenija je promenila pravila pri ulasku u zemlju, au Hrvatskoj su pooštrene mere zbog koronavirusa u 4 županije.

Vlada u Ljubljani je proširila listu ljudi koji ne moraju u karantin i nisu u obavezi da pokažu negativan rezultat PCR testa pri ulasku u Sloveniju.

U tu grupu spadaju akreditovani novinari i osobe koje dolaze u Sloveniju iz hitnih razloga i ne planiraju da borave duže od 12 sati, a rezultati testiranja obavljenih u Velikoj Britaniji i SAD od sada će se tretirati kao validni na slovenačkim graničnim prelazima, prenela je STA.

Slovenija, Hrvatska, hrvatsko-slovenačka granica, kolona, granica, granični prelaz, gužva, Macelj
foto: EPA/ANTONIO BAT

Pored toga, strani radnici i oni koji obavljaju poslove u pograničnim područjima van Slovenije neće morati da idu u karantin ukoliko pokažu nagativan nalaz PCR testa ili brzog antigenskog testa ne starijih od sedam dana pod uslovom da se vraćaju u Sloveniju u roku od 5 dana.

Sa druge strane, u Hrvatskoj su zbog velikog broja novoobolelih od korona virusa pooštrene epidemiološke mere u četiri županije, a u Primorsko-goranskoj županiji od ponedeljka, 12. aprila, uvodi se potpuno zatvaranje.

Zagreb, Hrvatska, korona
foto: EPA/ANTONIO BAT

Na predlog lokalnih štabova, uvode se strože epidemiološke mere u Primorsko-goranskoj, Dubrovačko-neretvanskoj, Zagrebačkoj i Osječko-baranjskoj županiji.

U Primorsko-goranskoj županiji od ponedeljka do 26. aprila zabranjuje se održavanje svih javnih događanja i okupljanja, zatvaraju se teretane i fitneš centri, pozorišta, kasina i trgovine u kojima se prodaje obuća i odeća.

Takođe se zabranjuju posete korisnicima domova za starije, a ograničava se radno vreme u prodavnicama u kojima je dozvoljen rad od 6 do 19 sati.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track