BRANIM AFROAMERIKANCE I DOBRO ŽIVIM OD TOGA: Osnivač pokreta BLM kupila 4 stana u proteklih par godina (VIDEO)
Foto: Ilya S. Savenok / Getty images / Profimedia

izveštaj sajta za nekretnine

BRANIM AFROAMERIKANCE I DOBRO ŽIVIM OD TOGA: Osnivač pokreta BLM kupila 4 stana u proteklih par godina (VIDEO)

Planeta -

Patris Kan-Kalors, jedna od suosnivačica pokreta Black Lives Matter i "obučena marksistkinja", kupila je četiri kuće tokom proteklih nekoliko godina, kako je njen aktivistički profil rastao, a protesti besneli širom zemlje.

Prošle nedelje veb stranica za nekretnine Dirt.com izvestila je da je „37-godišnji vizionar socijalne pravde“ Kan-Kalors kupio kompleks od 1,4 miliona dolara u Topangi, udaljenom kvartu Los Angelesa smeštenom duboko u planinama Santa Monike.

U L.A. terminu, 1,4 miliona dolara nije nužno ekstravagantno, mada je aktivista kritikovao zbog toga što je potrošio ono što bi bilo bogatstvo na većini drugih tržišta nekretnina, kao i zbog kupovine u uglavnom belom kvartu, nakon što je ljude pozvao da „kupe crno“.

Međutim, ispostavilo se da Kan-Kalors takođe poseduje kuću u pretežno crnom kraju Inglevood - između nekoliko drugih domova. Nev Iork Post je u subotu izvestila da je tamo 2016. godine kupila dom od 510.000 dolara, što danas vredi oko 800.000 dolara. Takođe je kupila dom u Južnom Los Anđelesu sa 590.000 dolara koji danas vredi 720.000 dolara, a prošle godine je kupila ranč u ruralnoj Džordžiji za 415.000 dolara, „koji sadrži privatni avionski hangar sa garsonjerom iznad njega“.

The Post je dodao da su Kan-Kalors i supružnik Janaia Khan "takođe razgledali imanje na Bahamima u ultra ekskluzivnom odmaralištu u kojem Justin Timberlake i Tiger Voods imaju domove" zvani Albani prošle godine, a cena nije objavljena.

Kan-Kalors je 2015. godine izjavila da su ona i ostali suosnivači Black Lives Mattera bili „obučeni marksisti“ koji su „super upućeni“ u „ideološke teorije“. Prošle godine je, kako je primetio Breitbart Nevs, radikalni aktivista potpisao ugovor o proizvodnji sadržaja sa Varner Bros. Television Group.

Vest o kupovini nekretnina Kan-Kalorsa podstakla je neke aktiviste da zatraže finansijsku istragu pokreta Black Lives Matter. Kan-Kalors jedva da je prvi unovčio. Tamika Mallori, poznata po svojoj podršci antisemitu Louisu Farrakhanu, postigla je odobrenja za proizvode.

Niti bi Kan-Kalors bio prvi marksista koji je uspeo na tržištu nekretnina sa više domova. Breitbart Nevs je 2014. izveštavao o lokalnim stanodavcima u Santa Moniki u Kaliforniji, koji su priznate pristalice Kastrovog režima na Kubi.

Kurir.rs/Breitbart

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track