PESNICOM U LICE ZBOG NEPLAĆENE KARTE U LJUBLJANI Putnik provocirao vozača a kad je ovaj ustao da ga izbaci usledio je udarac VIDEO
Foto: Printscreen/Tik Tok

NAMERNA PROVOKACIJA

PESNICOM U LICE ZBOG NEPLAĆENE KARTE U LJUBLJANI Putnik provocirao vozača a kad je ovaj ustao da ga izbaci usledio je udarac VIDEO

Region -

Sukobi i incidenti između vozača i putnika u gradskom prevozu su sve češća pojava, a izuzetak nije ni Slovenija, odnosno Ljubljana odkale i dolazi ova priča, koja je naravno zabeležena sa snimkom, koji je zatim osvanuo i na društvenim mrežama.

Iako se tvrdilo da je u Ljubljani sve pod konac, da su putnici disciplinovani i da sve funkcioniše poput male Švajcarske, očito ovaj incident dokazuje drugačije. Slovenački portal Slovenske novice doneo je jednu takvu priču iz Ljubljane o sukobu vozača i putnika, gde je vozač izvukao čini se deblji kraj. Prema pisanju ovog medija zadobio je povredu usne.

tuča
foto: Printscreen/Tik Tok

Kako je zapisano do sukoba je došlo, kada je putnik, koji je pokušao da uđe u autobus provocirao vozača, kakao bi ga još jednom prijavio. Vozač je tad pobeseno i hteo je da spreči putnika da uđe u autobus, ali ih je dobio pesnicom u lice.

U Gradskom prevozu Ljubljana ovom portalu su objasnili da je vozač upozorio putnika na obavezno plaćanje karte i zahtevao od njega da izađe iz autobusa.

„Putnik je bio poznat vozaču jer je već neko vreme pravio probleme, verbalno vređajući vozača i nije želeo da plati kartu. Zbog još jednog verbalnog napada putnika vozač je neprimereno reagovao, ustao je od volana i zgrabio ga i izgurao iz autobusa. Putnik je udario vozača i povredio mu usnu“, naveli su oni i dodali daj e vozač autobusa kod njih zaposlen 12 godina i da do sad nisu zabeležeili nikakve povrede radnih obaveza

" Sa njim je obavljen razgovor, upozoren da je njegovo ponašanje neprihvatljivo i ukoren. Svako nasilje je neprihvatljivo, bilo fizičko ili verbalno. Vozač je takođe opomenut da u ovakvim ili sličnim slučajevima o događaju mora obavestiti dežurnog, koji će po potrebi pozvati policiju i ni u kom slučaju ne sme da postupa samovoljno. Putnik kao da je dugo provocirao vozača i samo čekao pravi trenutak da ga prikaže u lošem svetlu", naveli su u ljubljanskom gradskom prevozu.

Kurir.rs/Slovenske novice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track