ISPRAVKA - Muškarac iz Širokog Brijega nije ispalio projektil iz zolje tokom slavlja
Foto: Printscreen/ Youtube

slavlje

ISPRAVKA - Muškarac iz Širokog Brijega nije ispalio projektil iz zolje tokom slavlja

Bosna i Hercegovina -

Iako je prvobitno objavljena vest da je "BiH slavila uspeh hrvatskih reprezentativaca, kada je jedan navijač poprilično preterao i izvukao zolju", zbog čega su se "ljudi hvatali za glavu", utvrđeno je da se radi o vesti koja je senzacionalistički sročenim naslovom želela da obmane čitaoce.

Naime, u tekstu je navedeno: "On je odnekud izvukao teško vojno naoružanje, odnosno "zolju" iz koje je ispalio projektil iako je bio okružen ljudima".

Snimak koji prikazuje muškarca koji iz prazne cevi zolje ispaljuje vatromet objavljen je na Tviteru, a nešto kasnije se pojavio i na portalima. Svi aludiraju na to da je neko iz ručnog raketnog bacača ispalio granatu. Da se to zaista desilo okolo bilo bi na desetine poginulih. Takođe, da je "prava" granata ispaljena na način prikazan na video snimku, pre svega bi bila povređena osoba koja ju je i ispalila zbog neadekvatnog rukovanja.

Međutim, radi se "klikbejtu" jer se naslov ne podudara sa suštinom članka, tačnije snimkom. Nije niko “pucao iz zolje” niti “ispalio” projektil kako se najavljivalo. Iz cevi zolje ispaljen je vatromet.

Kurir.rs/ Dnevno.hr

Foto: Printscreen/ Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track