BORCI OSUDILI  PRETNJE SA PROTESTA PRAVDA ZA DAVIDA: Njih podržavaju oni koji bi da ugase Republiku Srpsku
Foto: Printscreen Facebook/Pravda za Davida

otvoreno

BORCI OSUDILI PRETNJE SA PROTESTA PRAVDA ZA DAVIDA: Njih podržavaju oni koji bi da ugase Republiku Srpsku

Bosna i Hercegovina -

Pretnje grupe "Pravda za Davida" izrečene ispred zgrade Policijske uprave Banjaluka osudili su pripadnici boračkih udruženja i brojni analitičari iz Republike Srpske.

Ističu da su zabrinjavajuće pretnje porodicama funkcionera Republike Srpske, širenje protesta na još jedno gradsko naselje, poziv inostranim centrima moći - da intervenišu, ali i poruke da je došao kraj većini institucija Republike Srpske.

Predstavnici grupe “Pravda za Davida” pred Policijskom upravom su uzvikivali da preuzmaju pravdu u svoje ruke. "Sutra sam ovde, još maksimalno prekosutra, a onda idemo hvatati ubice i zločince rukama", rekao je na skupu Davor Dragičević.

Govornici su poručili da više ne postoji vlast Milorada Dodika. Da je počeo proces osnivanja nove države po meri članova Grupe i njihove dece. Sve vreme nošen je pano sa portretima istaknutih funkcionera Srpske koji su opisani kao zaštitnici ubica dece, uz još poneku pogrdu.

Zahtevano je da odgovorni za smrt Davida Dragičevića budu dovedeni da kleknu pred članove Grupe. "Zatrću ja svima i zagrnuti seme i precima i potomcima. I sveću ugasiti slavsku", dodao je.

Od policajaca je traženo da skinu uniforme i, kako su rekli, pređu na stranu naroda. Sa istog mesta, ambasadorima inostranih država poslato je pismo kojim je opisana policija Srpske.

"Pred zgradom su nas dočekali policijci sa dugim cevima i repetirane puške su uperili u nas. Iza zgrade je specijalna policija koja samo čeka komandu”, rekao je član grupe.

I Danijela Ratešić Došen, članica grupe, rekla je: “Ovim ljudima ovde ne sme da fali dlaka s glave. Inače, neko će nekoga pomesti. A to nećemo biti mi".

I ovoga puta je rečeno da će Grupa sa bilo kim u saradnju da bi postigla cilj.

"Zovi vehabije, soroševce moje, teroriste, sve zovite...(neka snima. Neka oni rade svoj posao, ja ću svoj)”, izjavio je Davidović.

Na stranicama grupe, uz komentare koji pružaju podršku Davoru Dragičeviću da rasvijetli okolnosti smrti sina Davida, objavljivani su i komentari osoba iz Federacije koji su predlagali rušenje policijske zgrade artiljerijskom paljbom. I nudili se da oni to lično učine. Ništa novo, jer grupa "Pravda za Davida" mjesecima dobija podršku iz tog entiteta, i to od brojnih pripadnika tzv. Armije BiH. Među njima je i Samir Sadiković Selo, ratni komandant bugojanske brigade tzv. Armije BiH.

Zahteve grupe podržavaju i organizacije koje istovremeno insistiraju na ukidanju genocidne tvorevine, kako zovu Republiku Srpsku. A, da je proširenje protesta do mjesta koje simbolizuje policiju Srpske, deo dirigovanog projekta, uveren je ratni komandant srpske specijalne jedinice “Vukova sa Drine” Milan Јolović Legenda.

"Svaki normalan čovjek vidi da je to dirigovano i da jer projekat rušenja Republike Srpske i rušenja MUP-a Srpske. Definitivno vide da ne mogu da pobede i idu na miniranje izbora”, kaže Јolović.

Članovi grupe su RTRS poručili da bi izveštaj o poseti ministra spoljnih poslova Rusije Republici Srpskoj, mogao biti jedan od poslednjih koji ćemo uraditi jer, kako kažu, "RTRS neće postojati nakon 5. oktobra".

Kurir.rs/RTRS

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track