LAVROV DANAS U BiH: Šef ruske diplomatije u Sarajevu i Banjaluci, a evo kakve su mu poklone spremili i to na ĆIRILICI (FOTO)
Foto: Avaz.ba

ZVANIČNA POSETA

LAVROV DANAS U BiH: Šef ruske diplomatije u Sarajevu i Banjaluci, a evo kakve su mu poklone spremili i to na ĆIRILICI (FOTO)

Bosna i Hercegovina -

Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov boravi danas u poseti BiH, tokom koje će posetiti Sarajevo i Banjaluku.

Poseta Lavrova BiH trebalo je da bude realizovana pre nekoliko dana, ali je naknadno odložena.

Prema nacrtu Protokola posete, petak je dan zvanične posete, a kako je planirano, prvo će se sastati s članovima Predsedništva BiH, a nakon toga i s ministrom inostranih poslova BiH Igorom Crnadakom.

foto: Avaz.ba

Lavrov će se danas sastati sa Crnatkom sa kojim će imati radni sastanak.

Crnadak je pripremio i poklon za dragog gosta iz Rusije.

Kako se navodi u pitanju je slika s velikim ćiriličnim slovom "S", koja simbolizuje ime ruskog ministra i pravoslavni motiv sa likom Svetog Save, kao i Zmijanjski vez.

Također, šefu ruske diplomatije bit će uručen i hercegovački med.

U Banjaluci bi šef ruske diplomatije trebao bude oko 15 časova, gde će obići mesto gde će se graditi srpsko-ruski centar, a nakon toga se sastati s predsednikom RS Miloradom Dodikom, premijerkom Željkom Cvijanović i predsednikom Skupštine RS Neđeljkom Čubrilovićem.

Nakon zajedničke pres konferencije i radnog ručka, šef ruske diplomatije bi u večernjim satima trebao da napusti BiH.

Kurir.rs/ Tanjug/ Avaz.ba

Foto: Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track