HAPŠENJE U SLUČAJU DRAGIČEVIĆ: Pritvoren muškarac zbog brisanja snimka sa bezbednosnih kamera
Foto: RTRS

MANIPULISAO DOKAZIMA

HAPŠENJE U SLUČAJU DRAGIČEVIĆ: Pritvoren muškarac zbog brisanja snimka sa bezbednosnih kamera

Bosna i Hercegovina -

Muškarac A. K. (36) iz Banjaluke je uhapšen i određen mu je pritvor zbog sumnje da je manipulisao dokazima u slučaju ubistva Davida Dragičevića.

"Tužilac je posle ispitivanja osumnjičenog A. K. rođenog 1982. godine iz Banjaluke, dao predlog za određivanje pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo Pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela iz člana 333 stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske", saopštila je policija.

"Pritvor je predložen i zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak. Zatim i iz razloga da bi mogao ometati krivični postupak", navedeno je iz tužilaštvu.

Osumnjičenom je određen pritvor u trajanju od mesec dana.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka i dalje intenzivno sprovodi istragu u ovom predmetu.

Kako prenose BiH mediji uhapšen je Alen Kukić, koga tužilaštvo tereti da je manipulisao snimcima sa objekta „MK“, a koji se nalazi u Ulici Velibora Janjetovića Janje. Kukić i njegov advokat tokom saslušanja odbacili su ove navode i tvrde da je snimke skidao na zahev policijskih inspektora.

Kurir.rs/ RTRS

Foto: RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track