FBI STIŽE U BANJALUKU! Amerikanci pomažu u istrazi smrti Davida Dragičevića
Foto: EPA

NOVE OKOLNOSTI

FBI STIŽE U BANJALUKU! Amerikanci pomažu u istrazi smrti Davida Dragičevića

Bosna i Hercegovina -

Glavni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, Želimir Lepir, sastaće se u ponedeljak 24. septembra sa delegacijom američke administacije, a tema je novonastala situacija vezana za istragu o ubistvu mladog Banjalučanina Davida Dragičevića, potvrdio je advokat Dušan Tomić, šef međunarodnog advokatskog tima za istragu o tog zločina.

Upitan zašto dolaze predstavnici administreacije SAD, Tomić kaže da misli da je to vezano za ulogu FBI, "koja je bila uključena na početku istrage, po pozivu ministra policije RS".

foto: Printscreen YouTube/TVK3

Dušan Tomić

Tomić je dodao ga je još u petak pozvao lično glavni tužilac, Lepir, da prisustvuje tom sastanku, ali kaže da je odlučio da ne ide.

"Stav međunarodnog tima je da se ne meša u razgovore tog tipa. Tužilac će nas obavestiti o zaključcima tog susreta. Međunarodni tim advokata u petak je dostavio zaključke glavnom tužiocu i čekamo njihov stav. O zaključcima nećemo da govorimo dok OJT u Banjaluci o njima ne zauzme stav", rekao je Tomić.

foto: Printscreen YouTube/BN TV

Želimir Lepir

Podsećamo, telo Davida Dragičevića, čiji je nestanak policiji prijavljen 18. marta, pronađeno je 24. marta na lokaciji gde se rečica Crkvena uliva u Vrbas u neposrednoj blizini tvrđave Kastel u Banjaluci. Porodica i prijatelji smatraju da je David ubijen, zbog čega se već nekoliko dana u Banjaluci održavaju protesti pod motom "Pravda za Davida".

FBI VEĆ NUDILA POMOĆ

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač i direktor policije Darko Ćulum upoznali su krajem marta pripadnike FBI sa slučajem Davida Dragičevića. Ljudi iz FBI tada su ponudili da na osnovu iskustva stečenog u sličnim predmetima pruže pomoć u vidu konsultacija.

Kurir.rs/Novosti

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja