CRNADAK ZAHVALIO LAVROVU NA POSETI: Za nas iz Srpske odnosi sa Rusijom i ruskim narodom su OD POSEBNOG ZNAČAJA!
Foto: Printscreen Klix.ba

DIPLOMATSKI GEST

CRNADAK ZAHVALIO LAVROVU NA POSETI: Za nas iz Srpske odnosi sa Rusijom i ruskim narodom su OD POSEBNOG ZNAČAJA!

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Ministar spoljnih poslova BiH, Igor Crnadak, uputio je pismo zahvalnosti ruskom kolege Sergeju Lavrovu na prošlonedeljnoj poseti BiH, Sarajevu, Istočnom Sarajevu i Banjaluci, ocenivši da su poruke koje je tom prilikom uputio doprinos trajnoj stabilnosti i razvoju BiH i regiona.

Crnadak je posebno apostrofirao one poruke koje se odnose na podršku unutrašnjem dogovoru i striktnom poštovanju Dejtonskog sporazuma.

"Uveren sam da će ova poseta imati duboke i dalekosežne pozitivne efekte na razvoj naše saradnje u oblasti političkog dijaloga i ekonomskih odnosa, kao i na razvoj naših kulturnih veza. Posebno sam zahvalan što je deo tvoje posete uključivao i razgovore u institucijama Republike Srpske, zbog posebnog značaja koji za sve nas iz Republike Srpske imaju odnosi sa Ruskom Federacijom i ruskim narodom", naveo je ministar Crnadak u pismu upućenom ruskom kolegi.

Ministar Crnadak se zahvalio ministru Lavrovu na pozivu da poseti Moskvu, izražavajući nadu da će se poseta uskoro realizovati.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track