BIJELJINSKI SDS TRAŽI OSTAVKU GOVEDARICE: Pozivaju na odgovornost unutar stranke zbog loših izbornih rezultata
Foto: RTRS

RASKOL U OPOZICIJI

BIJELJINSKI SDS TRAŽI OSTAVKU GOVEDARICE: Pozivaju na odgovornost unutar stranke zbog loših izbornih rezultata

Bosna i Hercegovina -

Članovi Gradskog odbora SDS Bijeljina zatražiće od predsednika te stranke Vukote Govedarice, generalnog sekretara Igora Ostojića i kompletnog Predsedništva da podnesu ostavke radi loših izbornih rezultata.

Prema saznanjima InfoBijeljine, ovakav stav biće ozvaničen na sednici Gradskog odbora bijeljinskog SDS koja je zakazana za ponedeljak.

Gradski odbor će Glavnom odboru, kako se saznaje, predložiti da na narednoj sednici formira komisiju za sprovođenje unutarstranačkih izbora, a za njenog predsednika imenuje Milana Milićevića iz Teslića.

Bijeljinski SDS je i za razgovor sa svim partnerima, pa bi tako jedan od zaključaka sa te sednice trebao biti da je razgovor sa svim političkim partijama uključujući i SNSD u interesu svih u Republici Srpskoj.

Sednica Gradskog odbora SDS Bijeljina zakazana je za ponedeljak, 12. novembra.

Podsećamo u prethodna dva dana gotovo iste poruke čule su se iz gradskog odbora SDS u Zvorniku. Istovremeno je Regionalni odbor SDS Sarajevsko-romanijske regije zatražio održavanje vanredne Skupštine stranke i provođenje vanrednih unutarstranačkih izbora zbog lošeg izbornog rezultata i lošeg stanja u stranci.

Takve zahteve imaju i članovi Gradskog odbora u Doboju, koji su uz to osudili samovolju predsednika SDS Vukote Govedarice zbog isključivanja Obrena Petrovića iz stranke.

Kurir.rs/ InfoBijeljina

Foto: RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track