TITOV IZVOR KOD ZENICE LEČI NEPLODNOST! Zbog maršalove vode porodice imaju po 4 dece! Kad se drug Tito napio vode sa izvora doživeo je najlepše trenutke sa Jovankom!
Foto: Facebook, YouTube prtscr / freedomliberator

Izvor na Rogatki

TITOV IZVOR KOD ZENICE LEČI NEPLODNOST! Zbog maršalove vode porodice imaju po 4 dece! Kad se drug Tito napio vode sa izvora doživeo je najlepše trenutke sa Jovankom!

Bosna i Hercegovina -

Nakon Bitke na Sutjesci 1943. godine u Drugom svetskom ratu, Vrhovni štab NOB, u pratnji partizanske 7. divizije, Prve proleterske i 2. dalmatinske brigade, na svom putu prema Šerićima, prešli su plato planine Rogatke.

Reku Bosnu su forsirali između Vranduka i Begovog Hana i šumskom železnicom došli do pod selo Šerići, gde je vrhovnog komandanta Josipa Broza Tita ugostio Hase Husejnović.

Kako na Rogatki ima izvor sa kog se po predanju vode napio drug Tito, nazvali su ga Titovim. O tim vremenima je pre 40 godina pričao profesor Rifet sa Sarajevskog univerziteta, koji je bio učesnik tog pohod.

Kad bi se vraćao sa Pepelara uvek bi svratio na Titov izvor i napunio kanister vode. Pitam ja profesora zašto to radi, a on mi kaže: “Ova me voda podseća na te slavne dane, a ujutro pravim kafu od nje i zamišljam lepotu Rogatke, jedne od najlepših planina u centralnoj Bosni”.

foto: facebook

Da izvor ima neka neobična svojstva ukazuje činjenica da su retke porodice u Pepelarima koje imaju 3 dece – obično je to od 4 do 8 dece!?

Ljudi iz Pepelara kažu da je drug Tito, nakon što se napio te vode, doživio lepe trenutke sa Jovankom.

Voda nikada nije hemijski ispitana, ali ako uvažimo činjenicu o broju dece na Pepelarima, gde su muškarci obično vezani za rad u šumama i na putevima idu na Rogatku – onda ovoj vodi možemo pripisati svojstva muške vode, kao što je slučaj i u Kladnju.

Kurir.rs/Haber.ba

Foto: Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track