JEDAN OD NAJOPASNIJIH KRIMINALACA IZ BiH I DALJE U BEKSTVU: Evo šta je rekao advokatu na dan kad je pušten iz zatvora da nacepa DRVA ZA ZIMU!
Foto: Printscreen YouTube

NIKAD SE NIJE VRATIO

JEDAN OD NAJOPASNIJIH KRIMINALACA IZ BiH I DALJE U BEKSTVU: Evo šta je rekao advokatu na dan kad je pušten iz zatvora da nacepa DRVA ZA ZIMU!

Bosna i Hercegovina -

Policijski službenici MUP Zeničko-dobojskog kantona još tragaju za Adnanom Šerakom koji se od 22. oktobra ove godine nalazi u bekstvu, odnosno nije se vratio u KPZ Zenica s dopusta. Za njim je raspisana i poternica.

Šerak nije kontaktirao ni svog advokata Kerima Čelika otkako se vodi kao begunac. "Kontaktirao me je prvi dan dopusta i rekao da ćemo se videti, ali se više nije javljao", rekao je Čelik. U MUP ZDK rekli su kako i dalje rade na Šerakovom pronalasku, ali da ne mogu davati više informacija. Podsetimo, Šerak je prvostepeno osuđen na sedam godina zatvora zbog nanošenja teških telesnih povreda Dženanu Džaki koji je naknadno preminuo. Vrhovni sud FBiH ukinuo je ovu presudu i vratio predmet Kantonalnom sudu ZDK na ponovno suđenje. Pritvor mu je produžen. Opštinski sud u Sarajevu odobrio je prekid kazne na mesec dana kako bi Šerak pomogao svojim roditeljima da cepaju drva. U zatvor je trebalo da se vrati 22. oktobra, ali to nije učinio. Direktor KPZ Zenica Redžo Kahrić odmah je raspisao poternicu. Pojavile su se informacije kako je viđen na području Visokog i Breze, ali to još nije potvrđeno.

Podsetimo, i Kantonalni sud u Sarajevu je Šeraka 2009. godine kaznio s 9,5 godina zatvora za pokušaj ubistva Dragana Jeftića i Irfana Osmića, na koje je u decembru 2008. pucao u kafiću Škorpion na Grbavici. Vrhovni sud FBiH je kasnije kaznu preinačio u 8,5 godina zatvora. U 2015. godini je ranjen na Alipašinom Polju i to u periodu kada je već trebalo da bude u zatvoru.

Kurir.rs/ Klix.ba

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track