ČUBRILOVIĆ SMENJEN S MESTA ZAMENIKA PREDSEDNIKA DNS: Razišao se s Pavićem i smenjivao stranačke kadrove
Foto: Printscreen YouTube/RTRS

PREDSEDNIŠTVO ODLUČILO NA SEDNICI

ČUBRILOVIĆ SMENJEN S MESTA ZAMENIKA PREDSEDNIKA DNS: Razišao se s Pavićem i smenjivao stranačke kadrove

Bosna i Hercegovina -

Predsedništvo DNS razrešilo je Nedeljka Čubrilovića funkcije zamenika predsednika stranke. Zahtev za razrešenje podneo je predsednik Marko Pavić, sa obrazloženjem da je učestvovao u smenama DNS kadrova.

"Predsedništvo većinom glasova je usvojilo predlog i zato sam napustio sednicu, jer više nisam član Predsedništva. Do toga je dovelo neslaganje predsednika DNS Marka Pavića s nekim mojim stavovima i moram reći optužbe da sam učestovao u navodnoj smeni DNS-ovih kadrova", istakao je Čubrilović.

Sednicu je napustio i predsednik Regionalnog odbora DNS Damir Ćopić, nezadovoljan odlukom o smeni Čubrilovića.

"To je čovek koji je 22 godine stvarao stranku. Nemam nameru da podržavam stranku gde su tajkuni i neću više tu da učestvujem", katrgoričan je Ćopić.

Ovim dešavanjima iznenađen je i predsednik SNSD Milorad Dodik. Poručuje - Čubrilović nije učestvovao u smenama DNS kadrova.

foto: RTRS

"Јa sam rekao da će Čubrilović ostati na mestu predsednika NSRS i gospodinu Paviću juče. Mislim da je to korektno. Čubrilović je s nama sarađivao i nismo imali problema. Mislim da Čubrilović zavređuje pažnju i SNSD će to pitanje razmotriti u narednom vremenu”.

Ističući da je Čubrilovićeva smena unutarstranačko pitanje, Dodik je poručio da SNSD nema nameru da čini bilo šta u vezi s tim. Podseća da su na međustranačkom sastanku ponovili da pojedini ljudi, koji su radili u DNS nisu bili u funkciji koalicionih dogovora, te da ne mogu prihvatiti njihov kapacitet u modeliranju međusobnih odnosa.

Kurir.rs/ RTRS

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track