KANTON SARAJEVO IMA NOVU SKUPŠTINU: Niko neće u koaliciju sa Bakirovom SDA!
Foto: Printscreen YouTube

NOV SAZIV

KANTON SARAJEVO IMA NOVU SKUPŠTINU: Niko neće u koaliciju sa Bakirovom SDA!

Bosna i Hercegovina -

U Sarajevu je danas održana konsitutivna sednica Skupštine Sarajevskog kantona (KS), a sudeći prema izjavama poslanika, niko ne želi u koaliciju sa Strankom demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića.

Mirza Čelik, poslanik SDA, rekao je da je njegova stranka dobila najveći broj mandata (10) i da bi trebalo da ona bude okosnica vlasti ne samo u KS, nego i u FBiH, pa i celoj državi.

foto: Printscreen Klix.ba/HM

Mirza Čelik: Pozvali smo SDP i DF na pregovore

"Pozvali smo nekoliko stranaka na pregovore. I ti pregovori desiće se u ovom mesecu. Pozvani su SDP i DF da razgovaraju o vertikali od kantona, FBiH i države", kaže on.

Ali poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Igor Stojanović ističe da njegova stranka neće ulaziti ni u kakve koalicije sa SDA.

foto: Printscreen YouTube/N1

Igor Stojanović: Ne ulazimo ni u kakvu koaliciju sa SDA

"Trenutno je u fazi razrada jedne programske koalicije. Zna se koje stranke učestvuju, SDA nije deo te priče", kazao je Stojanović.

foto: Printscreen YouTube/N1

Zvonko Marić: Šest stranaka već ima Nacrt programa

Zvonko Marić, poslanik Stranke za bolju budućnost (SBB), objasnio je da je šest stranaka (Narod i pravda, Naša stranka, SDP, SBB, Demokratska fronta i Nezavisna bh. lista) već napravilo Nacrt programa. Još nisu dogovorili kadrovska rešenja i raspodelu resora, ali Marić kaže da to neće biti problem.

Kurir.rs/Klix.ba/Avaz

Foto: Printscreen YouTube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track