DODIK I CVIJANOVIĆEVA POLAŽU ZAKLETVE: Svečanost u Banjaluci, gošća Ana Brnabić
Foto: RTRS

SEDNICA NOVOG SAZIVA NSRS

DODIK I CVIJANOVIĆEVA POLAŽU ZAKLETVE: Svečanost u Banjaluci, gošća Ana Brnabić

Bosna i Hercegovina -

U Banjaluci će danas biti održana konstitutivna sednica 10. saziva Narodne skupštine Republike Srpske.

Na njoj će biti obavljena i inauguracija novoizabrane predsednice RS Željke Cvijanović, a zakletvu će položiti i novi srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Sednici parlamenta tog entiteta BiH, koja će početi u 14 časova, prisustvovaće i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić. Predviđeno je polaganje svečane zakletve narodnih poslanika, novoizabrane entitetske predsednice Željke Cvijanović i potpredsednika Ramiza Salkića iz reda bošnjačkog i Josipa Jerkovića, iz reda hrvatskog naroda.

Svečanu zakletvu u entitetskom parlamentu položiće i novi član Predsedništva BiH iz RS Milorad Dodik. Na prvoj sednici novog saziva biće izabran predsednik Narodne skupštine RS, a odluka kojom se utvrdjuje broj potpredsednika biće donesena uoči samog zasedanja.

Biće pokrenute i inicijative za izbor delegata iz RS u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH i delegata u Veću naroda RS. Po najavama predstavnika SNSD, skupštinsku većinu činiće između 50 i 60 poslanika te stranke i partnerske stranke, od ukupno 83 poslanika.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track