HOROR NA BENZINSKOJ PUMPI U DERVENTI: Razbojnici vezali radnika i ostavili ga da izgori! Pukom srećom izbegnuta veća tragedija!
Foto: Avaz.ba

prvo pljačka, pa požar

HOROR NA BENZINSKOJ PUMPI U DERVENTI: Razbojnici vezali radnika i ostavili ga da izgori! Pukom srećom izbegnuta veća tragedija!

Bosna i Hercegovina -

Benzinska pumpa u centru Dervente izgorela je juče u požaru koji su, prema rečima vlasnika Milorada Slavuljice, posle pljačke izazvala dvojica maskiranih razbojnika.

Slavuljica kaže da su razbojnici u 3.30 sati ušli na pumpu i okomili se na radnika, koji, srećom, nije teže povređen.

"Zaključali su ga u jednoj prostoriji na pumpi da bi potom pokupili pet-šest hiljada maraka iz kase. Potom su podmetnuli požar i pobegli, ostavivši sirotog radnika da izgori. On je, srećom, uspeo da se spase i izađe kroz vrata magacina pre nego što se požar proširio", kaže Slavuljica.

Ilustracija
Ilustracijafoto: RTRS

Pumpa se nalazi u blizini Teritorijalne vatrogasne jedinice u Derventi pa su vatrogasci odmah počeli s gašenjem. Međutim, požar se brzo širio i vatrogascima je trebalo skoro dva sata da ga u potpunosti ugase. Srećom, vatra nije zahvatila rezervoare s gorivom, čime je izbegnuta eksplozija, koja bi, da je do nje došlo, verovatno imala katastrofalne posledice po ceo grad.

Šteta milion maraka

Milorad Slavuljica kaže da mu je požarom pričinjena ogromna materijalna šteta, koja se procenjuje na skoro milion maraka.

"Vatrogasci su mi spasli motel, ali je pumpa uništena. Od nje je ostalo samo zgarište i pepeo. Sve je uništeno. Izgorele su i nadzorne kamere, koje su mogle da pomognu u otkrivanju razbojnika, ali i uzroka požara", rekao je Slavuljica.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track