DODIK NIJE ZADOVOLJAN POLOVIČNIM REŠENJEM ISTICANJA SIMBOLA U PREDSEDNIŠTVU BIH: Predložićemo izmene Zakona o zastavi!
Foto: printscreen RTRS

ČIM SE KONSTITUIŠE PARLAMENT

DODIK NIJE ZADOVOLJAN POLOVIČNIM REŠENJEM ISTICANJA SIMBOLA U PREDSEDNIŠTVU BIH: Predložićemo izmene Zakona o zastavi!

Bosna i Hercegovina -

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da nije srećan što je pronađeno polovično rešenje kada je reč o isticanju simbola u Predsedništvu BiH, te da će biti predložene izmene i dopune Zakona o zastavi da bi zakonskim odredbama bilo uvršteno isticanje zastave Republike Srpske.

"Kada bude konstituisan Dom naroda parlamenta BiH, tražićemo ove izmene da bi u zakon bilo uvršteno isticanje zastave Republike Srpske, a ne samo njeno uočavanje kako govori odlazeći ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak", rekao je Dodik, komentarišući Crnadakovu objavu da će onome ko uoči zastavu Republike Srpske na slici sa prve sednice Predsedništva BiH dati nagradu u iznosu od 1.000 KM.

Dodik tvrdi da je Crnadak godinama uživao u činjenici da sedi pod dve zastave - BiH i Federacije BiH (FBiH).

"Tražio sam da zastava FBiH bude uklonjena, što je juče i učinjeno. Smatram to polovičnim rešenjem. Mislim da bi bilo dobro da ova i zastava Republike Srpske poslije budu vraćene u Predsedništvo BiH i na tome ću da radim", naglasio je Dodik.

Prema njegovim rečima, da je Crnadak malo bolje pogledao fotografije i video snimke sa prve redovne sednice Predsedništva BiH, onda bi zasigurno uočio zastavu Republike Srpske.

"Pošto je zastava jasno vidljiva na mom reveru, tražim od Crnatka da nagradu od 1.000 KM, umesto meni, uplati u fond humanitarne akcije “S ljubavlju hrabrim srcima”, rekao je Dodik.

On smatra da je veoma važno da budu istaknuti simboli koji predstavljaju Republiku Srpsku.

"Uradićemo sve da to učinimo sa poslanicima i budućim članovima Saveta ministara BiH, te svim ljudima koji u ime Republike Srpske tamo budu radili. Sa iznošenjem zastave FBiH napravili smo početni korak kada je reč o ravnopravnosti, mada nisam zadovoljan svim niti srećan zbog toga - rekao je Dodik.

Kurir.rs/ RTRS

Foto: RTRS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track