NIJE ISPUNIO USLOVE: Mladen Ivanić više neće biti profesor na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci
Foto: Beta/Daniel Kasap

zameniće ga neko drugi

NIJE ISPUNIO USLOVE: Mladen Ivanić više neće biti profesor na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci

Bosna i Hercegovina -

Bivši srpski član Predsedništva, BiH Mladen Ivanić, najverovatnije neće ponovo zasnovati radni odnos na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci.

To su potvrdili i sa Ekonomskog fakulteta, nakon što je Senat Univerziteta u Banjaluci osporio njegov izbor u zvanje vanrednog profesora, zbog, kako je naveo, neispunjenih uslova.

Dekan ovog fakulteta Stanko Stanić izjavio je da će na mesto vanrednog profesora za užu naučnu oblast - Teorijska ekonomija, umesto Ivanića, koji je bio jedini kandidat, uskoro biti imenovan drugi profesor.

"Obaveštavam vas da sa današnjim danom ističe šest meseci od dana raspisivanja konkursa, zbog čega će Naučno-nastavničko veće Ekonomskog fakulteta predložiti Senatu da proglasi taj konkurs neuspelim. Na istoj sednici Veće će utvrditi predlog da se umesto Ivanića imenuje drugi odgovorni nastavnik", rekao je Stanić.

foto: RTRS

Ovoj odluci prethodila je primedba Senata Univerziteta u Banjaluci, koji je Nastavno-naučnom veću Ekonomskog fakulteta, odluku o imenovanju Mladena Ivanića u zvanje vanrednog profesora, vratio na dodatno izjašnjavanje, zbog primedbi na rad Komisije za izbor nastavnika i saradnika, navedeno je u tekstu. Stanić je pre nekoliko dana tvrdio da su svi uslovi o imenovanju Ivanića ispunjeni, ali je sada predložio da se konkurs proglasi neuspelim.

Osim novog reizbora, Senatu je sporan i Ivanićev angažman na fakultetu od 2007. godine, kada mu je isteklo prethodno zvanje vanrednog profesora, za koje je biran 2001. godine.

Stanić je naveo da je Ivanić, kao izabrani funkcioner, imao pravo na mirovanje statusa, ali da su s njim potpisivani ugovori o delu.

Ivanić nije želeo da komentariše ove informacije.

Stanko Stanić, dekan Ekonomskog fakulteta u Banjaluci je član Demokratskog narodnog saveza, stranke članice vladajuće koalicije.

Ivanić je počasni predsednik opozicione Partije demokratskog progresa (PDP), koji je na oktobarskim izborima izgubio trku za srpskog člana Predsedništva BiH od lidera SNSD-a Milorada Dodika.

Kurir.rs/RTRS Foto: Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track