BIO JE PRVAK U BOKSU I PRIMER DECI, A IMA I FAKULTETSKU DIPLOMU: Ovo je Sarajlija koji je uhapšen u Peruu sa TONOM DROGE, a komentar njegove porodice je sve zasenio (VIDEO)
Foto: Facebook/Printscreen

filmsko hapšenje

BIO JE PRVAK U BOKSU I PRIMER DECI, A IMA I FAKULTETSKU DIPLOMU: Ovo je Sarajlija koji je uhapšen u Peruu sa TONOM DROGE, a komentar njegove porodice je sve zasenio (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Smail Šikalo iz BiH uhapšen je u Peruu sa još jednim državljaninom ove zemlje u luksuznom naselju u gradu Truhilju. Policija je tada pronašla i 800 paketa kokaina.

Uskoro su se pojavile informacije o životu mladog Šikala.

foto: Facebook/Printscreen

Kažu da je bio uzor deci u sarajevskom naselju Boljakov Potok. Prijatan i uvek spreman da se našali s mališanima. Smail Šikalo bio je mladić posvećen sportu i niko nije imao ružnu reč za njega u naselju u kojem se sve o svakome zna.

Bavio se sportom i studirao, a boks mu je bio velika strast. Kao član Bokserskog kluba Novi Grad u mlađim kategorijama nagoveštavao je da može da ima kvalitetnu karijeru. Uspeo je dva puta da bude bokserski prvak BiH u kadetskoj, a isto to je ponovio i u juniorskoj konkurenciji.

Kao senior je s dosta uspeha nastupao na revijama u olimpijskom boksu. U naselju ga znaju i s lokalnog igrališta, na kojem je skoro svakodnevno trenirao.

Zanimljivo je da je Šikalo akademski obrazovan. Ima diplomu Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i bezbednosne studije u Sarajevu, koju je stekao u septembru 2015. godine.

Podsetimo, Šikalo je u Peruu uhapšen zbog povezanosti s kriminalnom grupom. Zaplenjena je tona i po kokaina. Kako je on stigao do Perua nije poznato, ali postoji još jedan indikativan podatak. David Cufaj s Kosova proveo je detinjstvo, a kasnije i živeo u Sarajevu, bio je prijatelj i klupski kolega Šikala u BK Novi Grad.

Cufaj je tačno pre dve godine uhapšen u Peruu u spektakularnoj policijskoj akciji dok je spremao isporuku dve tone kokaina za evropsko tržište. Cufaj je bio jedan od najvažnijih ljudi u narko-klanu koji je drogu iz Latinske Amerike slao u Evropu.

On je s petoricom Peruanaca kokain sakriven u paketima špargle pokušao da prebaci u Amsterdam. Vrednost zaplenjenog kokaina procenjena je tada na čak četiri miliona američkih dolara. Cufaj je pre nekoliko godina prestao zbog povrede da se bavi boksom pa se odselio u Holandiju. Kontakti koje je imao pomogli su mu da sklopi partnerstva s peruanskim dilerima.

Kako kažu u Boljakovom Potoku, Šikalo je pre nekoliko meseci samo nestao iz naselja. Većini je vest o hapšenju veliko iznenađenje, s obzirom na to da nije bio problematična osoba.

Novinari su pronašli porodicu uhapšenog Smaila Šikala u Sarajevu.

"Znamo zašto nas tražite i nemojte nas uznemiravati. Dete je otišlo u beli svet. Znate i sami da ovde posla nema", rekao je Smailov otac, ne želeći više da govori o hapšenju sina u Peruu.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track