POLICIJSKI IZVEŠTAJ POTVRDIO: Dragičević pozivao na rušenje ustavnog poretka RS
Foto: RTRS

dokazano

POLICIJSKI IZVEŠTAJ POTVRDIO: Dragičević pozivao na rušenje ustavnog poretka RS

Bosna i Hercegovina -

Policijska uprava Banjaluka je dostavila je izveštaj Republičkom javnom tužilaštvu protiv tri lica zbog sumnje da su počinila krivično delo pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja Republike Srpske, saopšteno je iz Policijske uprave.

Iz Policijske uprave navode da je dostavljen izveštaj protiv lica čiji su inicijali D.S, D.D. i Ž.D.

Srna nezvanično saznaje da je izveštaj podnesen protiv poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draška Stanivukovića, oca stradalog Davida Dragičevića iz Banjaluke Davora Dragičevića i člana grupe "Pravda za Davida" Željka Dabića.

Izvor blizak istrazi rekao je Srni da postoji sumnja da su prijavljeni počinili krivično delo 28. decembra kada su organizovali sastanak u Stanivukovićevoj kući, kao i dva dana kasnije za vreme protestnog skupa grupe "Pravda za Davida" na Trgu Krajine u Banjaluci.

"Sastanku su prisustvovali i Stanivukovićevi aktivisti i članovi grupe "Pravda za Davida". Na sastanku je planirano kako da bude iskorišćen skup, koji je bio odobren za 30. decembar na Trgu Krajine u Banjaluci, za podsticanje okupljenih na rušenje ustavnog uređenja i svrgavanje vlasti Srpske", rekao je izvor Srne.

Prema njegovim rečima, plan je bio da to bude učinjeno nasilnim zauzimanjem zgrade RTRS-a, a da potom Stanivuković ispostavi zahtjev za smenu ministra unutrašnjih poslova i drugih predstavnika vlasti Republike Srpske.

"Na sastanku je isplanirano da blokada institucija traje sve dok ne budu ispunjeni pomenuti zahtevi", rekao je izvor Srne.

Kurir.rs/RTRS

Foto: RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track