DODIK: NATO nije neutralan, stavio se na stranu neprijatelja srpskog naroda! Približavanje EU ne treba vezivati za Alijansu!
Foto: EPA / Fehim Demir

predsedavajući predsedništva BIH

DODIK: NATO nije neutralan, stavio se na stranu neprijatelja srpskog naroda! Približavanje EU ne treba vezivati za Alijansu!

Bosna i Hercegovina -

NATO nije neutralna organizacija, jer se stavio na stranu neprijatelja srpskog naroda, izjavio je danas predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine i predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Milorad Dodik, uoči božićnog prijema organizovanog u sedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.

Dodik je naglasio da su pred BiH brojni zadaci među kojima je implementacija izbornih rezultata kako bi se mogao jačati suverenitet BiH, što podrazumeva odlazak stranih sudija iz Ustavnog suda i visokog predstavnika BiH, a tu je još i put BiH ka Evropskoj uniji.

"Pitanje približavanja BiH EU ne treba vezivati za pitanje NATO. Postoji rezolucija Republike Srpske o vojnoj neutralnosti i ja ću je poštovati. Stav o NATO je isključivo vezan za činjenicu da je NATO nas bombardovao, naneo je ozbiljne štete srpskom narodu i usmeren je na razgradnju Republike Srpske u političkom smislu", rekao je Dodik.

Zbog toga, kazao je, nije moguće da Srbi prihvate da budu deo tog saveza jer bi to značilo potpunu razgradnju RS-a, a to nije ono što je njegova želja, već da bude jaka i stabilna.

"Nismo protiv toga da RS bude u okviru BiH, ali se moramo vratiti na okvire izvornog Dejtonskog mirovnog sporazuma jer samo tako može egzistirati. BiH koju su gradili visoki predstavnici je neuspešna i neodrživa", pnovio je Dodik.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: EPA / Fehim Demir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track