KOMŠIĆU SMETAJU BEOGRAD I ZAGREB: Sjašite nam s vrata, ja mogu svašta da podnesem!
Foto: EPA

PORUČIO IZ LJUBLJANE

KOMŠIĆU SMETAJU BEOGRAD I ZAGREB: Sjašite nam s vrata, ja mogu svašta da podnesem!

Bosna i Hercegovina -

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić govorio je danas u Ljubljani na konferenciji "Budućnost Bosne i Hercegovine: Kako ubrzati integracije EU i NATO?" koju organizuje Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES).

Komšić je govorio o važnosti da Bosna i Hercegovina postane članica EU i NATO saveza, ali i o problemima sa kojima se zemlja i njeni građani susreće na tom putu.

"BiH će uvek opstati, uvek je imala snage i mudrosti. U BiH narodi nisu neprijatelji jedni drugima. Rat nam je došao od suseda, vođen od strane naših suseda. Ne možete ništa BiH. Rekao sam, sašite nam s vrata, možete se i drugačije reći, molim vas prestanite nam pomagati", naveo je član predsjedništva BiH.

"Ne treba meni Vučić objašnjavati kakav je Milorad Dodik. Dodik i ja se znamo bolje nego što će nas ikad poznavati Vučić. Niti treba da mi pojašnjava bilo ko iz Zagreba, da mi objašnjavaju kakav je Dragan Čović, kakav je Bakir Izetbegović. Šta hoće zvanični Zagreb i zvanični Beograd? Ja se nadam da hoće prijateljstvo. Ja mogu svašta da podnesem, ja ću svašta da podnesem u ime BiH i u ime BiH ću njima da pružim ruku. To je poruka koju možemo poslati susedima", poručio je Komšić.

Kurir.rs/ Slobodna-bosna.ba

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track