MONSTRUMA NE ŽELE NI MRTVOG U KOMŠILUKU Telo Edina Gačića niko ne preuzima, evo šta poručuju meštani njegovog sela (VIDEO)
Foto: printscreen YT

strah

MONSTRUMA NE ŽELE NI MRTVOG U KOMŠILUKU Telo Edina Gačića niko ne preuzima, evo šta poručuju meštani njegovog sela (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Ni u protekla dva dana niko se nije javio da preuzme telo ubice Edina Gačića.

Gačić je likvidiran nakon osmodnevne potere u akciji specijalaca u utorak, 12. februara, nešto pre 17 sati, u brdima iznad Zabrđa, a pre toga ubio je dvoje ljudi, Sauda Sultanića ubio je u Podorašcu kraj Konjica, a zatim i policajca Mahira Begića u Suhodolu kod Tarčina.

Obdukcija je završena i nekih novih detalja nema, osim što čekamo nalaz veštaka, rekla je Radiosarajevo.ba Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva Sarajevske županije. Obdukcija tela u četvrtak je obavljena na groblju Bare u Sarajevu, a nalaz se očekuje tek iduće nedelje.

Inače, procedura je takva da bi telo trebalo da preuzme pogrebno preduzeće mesta prebivališta mrtvaca. Običaj je, naime, da kada se sahranjuje čovek bez ijednog srodnika i kada nema ko da plati troškove, nadležno pogrebno društvo šalje dopis resornom Ministarstvu rada i socijalne politike, koje onda finansira ceo iznos troškova sahrane.

Reporteri Dnevnog avaza prilikom posete Brđanima uverili su se da meštani ne žele njegovu sahranu na svom groblju. Gačićevim prvim komšijama nije nimalo svejedno ako Gačić bude sahranjen u Brđanima.

" Ali, ko nas pita, sila Boga ne moli. Gačića smo upoznali čim je stigao. Sam je došao na naš prag, počastio nas šljivama. Sedeo je kod nas u kući, pili smo kafu. Sve nam je ispričao, da je ubio majku, saborca i da je sve to odležao u zatvoru. Kazao nam je da je sada slobodan čovek i da namerava nešto dobro da učini sa svojim životom", kaže Fehar Tukić za Dnevni Avaz.

Ističe i kako ništa nije ukazivalo na to da bi Gačić mogao opet da počini zločin.

"Taj se više u naše selo ne vraća", dobacuje jedan od meštana.

Naime Gačić je, osim kuće, u Brđanima kupio i više od 40.000 kvadrata šume i nekoliko pašnjaka na okolnim brdima. Avaz doznaje da je Gačić šumu platio 30.000 evra. Kasnije je prodavao drva iz te šume, a zarađeni novac navodno je planirao da uloži u biznis sa voćem. Nameravao je kupiti pakirnicu i u podrumu je osposobiti za pakovanje voća s imanja.

I Gačićeva kuća nakon svega i dalje izaziva zebnju kod suseda. Niti joj ko prilazi i niko ne želi da ima išta s njegovom imovinom...

Kurir.rs/24 sata.hr

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track