BJELICA PONOVO TRAŽI NOVOG ŠEFA STRANKE! SDS PRED KOLAPSOM: Krajnje je vreme za smenu Govedarice, trebalo je da ode još u oktobru! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

posle izbornog neuspeha

BJELICA PONOVO TRAŽI NOVOG ŠEFA STRANKE! SDS PRED KOLAPSOM: Krajnje je vreme za smenu Govedarice, trebalo je da ode još u oktobru! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

SDS, stranka iz BiH, ponovo je doživela izborni debakl - drugi u samo četiri meseca.

Njihovi kandidati nisu se proslavili na prevremenim lokalnim izborima ni u jednoj od lokalnih zajednica u kojima su se kandidovali. Zato su se ponovo oglasili pojedini funkcioneri SDS-a, koji za još jedan loš izborni rezultat krive lidera stranke Vukotu Govedaricu.

Milovan Bjelica kaže da je stranka pred kolapsom i da su jedini lek unutarstranački izbori.

Govedarica
Govedaricafoto: Printscreen RTRS

Govedarica je, kaže Bjelica, ostavku trebalo da da u oktobru, nakon opštih izbora, a sada je za njegovu smenu došlo krajnje vreme.

"Ja sam ubeđen da su naši članovi potpuno nezadovoljni, dezorijentisani, jer ovo ide jednom potpunom uništenju SDS. Ovo rukovodstvo ne može voditi SDS, jer je SDS u potpunom kolapsu, debaklu u nokautu tako da je pitanje da li se može i dići", istakao je Milovan Bjelica, potpredsednik SDS-a.

"Niko nije ni živeo u iluziji da u Doboju i Trbinju može pobediti kandidat SDS, jer je svakom realnom čoveku jasno da to nije u ovom momentu moguće. Pred SDS-om su unutarstranački izbori i treba učiniti pravu stvar, da se SDS nakon poraza 2018. a i nakon jučarašnjeg poraza rehabilituje", istakao je Milan Miličević, potpredsednik SDS-a.

Možda je i najveća ironija za SDS, ta da je ubedljivu pobedu u Doboju odneo Boris Jerinić - bivši član SDS-a, koga je Vukota Govedarica lično isključio iz stranke. Jeriniću je Govedarica crveni karton dao jer je izrazio spremnost da pregovara sa SNSD-om.

Kurir.rs/Atvbl.com Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track