MIGRANT KOJI JE SILOVAO ŽENU SA POSEBNIM POTREBAMA POBEGAO IZ BiH: Maloletni Pakistanac zaražen HIV-om, a izgubio mu se svaki trag pre 2 nedelje
Ilustracija, Foto: EPA / Orestis Panagiotu

POLICIJA NA NOGAMA

MIGRANT KOJI JE SILOVAO ŽENU SA POSEBNIM POTREBAMA POBEGAO IZ BiH: Maloletni Pakistanac zaražen HIV-om, a izgubio mu se svaki trag pre 2 nedelje

Bosna i Hercegovina -

Policija Unsko-sanskog kantona raspisala je poternicu za maloletnim migrantom iz Pakistana koji je zaražen virusom HIV-a i prijavljen za silovanje u Bihaću, a za koga se pretpostavlja da je napustio BiH.

"Prema informacijama koje dobijamo sa terena i od samih migranata, on je napustio područje BiH", rekao je portparol kantonalnog MUP-a Ale Šiljdedić i dodao da se migrantu od 8. februara gubi svaki trag.

Prema njegovim rečima, nadležne službe treba pitati zašto u potpunosti nije obavljen nadzor nad njim i zbog čega nije deportovan.

10. decembra, žena iz Bihaća ga je prijavila za silovanje, a to krivično delo kasnije je kvalifikovano kao polni odnos sa nemoćnom osobom s obzirom na psihofizicko stanje žrtve.

Kako je rekao, migrant je sproveden u bolnicu u Sarajevu, gde je lečen, a nedugo zatim je napustio bolnicu i preuzeli su ga pripadnici Službe za poslove sa strancima i smestili u centar "Ušivak" u Hadžićima, gde je trebalo da bude pod nadzorom te službe i u postupku deportacije iz BiH.

Međutim, kako je rekao, migrant se nakon toga samovoljno udaljio iz ovog centra i 7. februara Federalna uprava policije raspisala je za njim poternicu.

Kurir.rs/Tanjug Foto: EPA/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track