PANIKA U HADŽIĆIMA: Prebacuju im 250 migranata kriminalaca, građani i lokalne vlasti OČAJNI!
Foto: Printscreen Klix.ba/E.M.

LJUDI NE ZNAJU ŠTA ĆE

PANIKA U HADŽIĆIMA: Prebacuju im 250 migranata kriminalaca, građani i lokalne vlasti OČAJNI!

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - U prihvatni centar Ušivak kod Hadžića u Kantonu Sarajevo danas će biti prebačeno 250 problematičnih migranata sa područja Unsko-sanskog kantona (USK).

Navodi se da će MUP Unsko-sanskog kantona obezbeđivati autobuse s migrantima, a korišćenje vozila platiće Međunarodna organizacija za migrante u BiH (IOM).

foto: Printscreen YouTube/TV1

Kantonalni ministar policije Nermin Kljajić juče je izjavio ovom sarajevskom sajtu da se punih osam meseci čeka da državne vlasti BiH preuzmu stvarnu brigu o migrantskim centrima u ovom delu zemlje, kao i da donesu kućni red, pravilnik o ponašanju, imenuju upravnike i ustanove službu obezbeđenja.

"U ovom trenutku sigurno je jedino da ćemo odmah vratiti višak od 250 migranata, koji će biti smešteni u prihvatni centar Ušivak. Radi se jednim delom, uslovno rečeno, o problematičnim migrantima koji su tokom proteklih meseci izazivali incidente, tuče i činili druga krivična dela", kazao je Kljajić.

foto: Printscreen YouTube/TV1

Navodi se da će ostatak od 3.200 migranata koji su smešteni u prihvatnim centrima Bira i Đački dom u Bihaću, u objektu "Miral" u Velikoj Kladuši i Hotelu "Sedra" u Cazinu, sačekati konačni epilog višemesečnog nesporazuma i prebacivanja odgovornosti između Ministarstva bezbednosti BiH i aktuelne izvršne vlasti u USK.

Opština Hadžići izrazila je protest zbog načina na koji se rešava migrantska kriza u BiH, tvrdeći da je izostalo plansko i efikasno rešenje ovog problema.

"Trenutni broj migranata u bivšoj kasarni Ušivak (oko 500) umnogome je promenio demografsku sliku Ušivka i Donjih Hadžića i bitno promenio uslove života nagore. Najavljeno prebacivanje dodatnih 250 migranata problematičnog karaktera sigurno će još više pogoršati uslove života okolnog stanovništva i učiniti složenijom bezbednosnu situaciju", poručili su iz ove opštine.

Kurir.rs/Tanjug/Klix.ba

Foto: Printscreen Klix.ba/E.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja