SEOBA MIGRANATA: Autobusi sa izbeglicama krenuli iz Bihaća prema Sarajevu!
Foto: AP

postaje tesno

SEOBA MIGRANATA: Autobusi sa izbeglicama krenuli iz Bihaća prema Sarajevu!

Bosna i Hercegovina -

BIHAĆ - Grupa od stotinjak migranata krenula je danas iz Bihaća prema Sarajevu, gde će biti smešteni u prihvatni centar Ušivak kod Hadžića.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo kažu da je sve spremno za njihov prijem. Radi se o osobama za koje nema dovoljno smeštajnih kapaciteta u Krajini.

''Obavešteni smo sinoć da će stotinu migranata biti premešteno iz Bihaća u Sarajevo. Oni su jutros u 9.30 krenuli prema glavnom gradu BiH i biće smešteni u kampu Ušivak. MUP KS spreman je za njihov prijem'', rekla je portparolka MUP Suvada Kuldija.

Treba naglasiti je Opština Hadžići izrazila protest zbog načina na koji se rešava migrantska kriza u BiH od početka do danas istaknuvši da je izostalo plansko i efikasno rešenje ovog problema.

Poručili su da je opština Hadžići među onih nekoliko mesta koji trpe posledice takve politike. Naglasili su da je prilikom rešavanja krize o smeštaju dela migranata u bivšu kasarnu "Ušivak" prekršen Ustav FBiH jer ih, kao lokalnu zajednicu, nisu konsultovali o tome prilikom donošenja odluke.

Kurir.rs/Tanjug/Klix.ba

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track