Najnovije vesti

TUŽILAŠTVO BiH: Elfetu Veseli i njenog komandanta Sakiba Halilovića proglasiti krivim za klanje srpskog dečaka i KAZNITI KAKO TREBA!
Foto: Beta/Tužilaštvo BIH, Printscreen

ZAVRŠNA REČ

TUŽILAŠTVO BiH: Elfetu Veseli i njenog komandanta Sakiba Halilovića proglasiti krivim za klanje srpskog dečaka i KAZNITI KAKO TREBA!

Bosna i Hercegovina

Tužilaštvo BiH, u završnim rečima, zatražilo je od sudskog veća da proglasi krivim i adekvatno kazni, po komandnoj odgovornosti - komandanta Diverzantskog voda združenih jedinica muslimanske vojske Sakiba Halilovića i pripadnicu tog voda Elfetu Veseli kao počinioca ratnog zločina - ubistva 12-ogodišnjeg Slobodana Stojanovića u ljeto 1992. godine u zaseoku Bajrići kod Zovrnika.

 

Postupajući tužilac Miroslav Јanjić izričit - svedoci pojedinačno i u međusobnoj korelaciji, te priloženi materijalni dokazi – nesporno su potvrdili navode iz optužnice.

Završne reči odbrane planirane su za 29. mart.

 

Podsećamo, zločin se dogodio na području Zvornika, u blizini mesta Kamenice u julu 1992. Porodica malog Slobodana (12) izbegla je pred hordama Nasera Orića, a dečak se vratio po psa.

 

Elfeta Veseli ga je dohvatila i izmasakrirala: isekla mu je uvo, obe ruke do lakata i prste na nogama, a zatim ga je zaklala.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Beta/Tužilaštvo BiH, Printscreen YouTube

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...