NASER ORIĆ ZA BIH MEDIJE DVOSMISLEN: Ja sam slobodan čovek i imam pravo da idem gde hoću! (FOTO)
Foto: Avaz.ba / E. MASLO - M. AŠČIĆ

Ratni komandant tzv. Armije BiH

NASER ORIĆ ZA BIH MEDIJE DVOSMISLEN: Ja sam slobodan čovek i imam pravo da idem gde hoću! (FOTO)

Bosna i Hercegovina -

Ratni komandant tzv. Armije BiH u Srebrenici Naser Orić, kojeg Srbija potražuje za ratne zločine počinjene mad Srbima tokom poslednjeg rata u BiH, ponovo provocira objavljivanjem fotografija na svom Fesjbuk profilu za koje tvrdi da su snimljene na teritoriji Srbije.

On je naveo da to što su mediji preneli da se nalazi u Srbiji smatra "apsolutno nepotrebnom reakcijom". U međuvremenu oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović koji je rekao da je za Orićem raspisana poternica i da bi bio uhapšen čim kroči na teritoriju Srbije.

"Mene su svi međunarodni i domaći sudovi oslobodili svake krivice koja mi je stavljana na teret. Prema tome, ja sam slobodan čovek i imam pravo da hodam kuda hoću i s kim hoću. Nije nikakva tajna da ja imam prijatelja u Srbiji koji me u raznim prilikama pozivaju da im dođem u posetu. Zaista ne znam zašto tolika halabuka oko ove fotografije. Ne daju mi mira ni kad hodam ni kad se fotografišem. Pa valjda imam i ja pravo na korišćenje prednosti društvenih mreža gde, ponekad, pokažem gde sam bio i šta sam radio", rekao je Orić za sarajevske medije.

Nakon što je postavio fotografije da slobodno šeta po Srbiji, Orićevi FB prijatelji su to prokomentarisali "Selam za gaziju Nasera svaka čast gazi Srbijom", "U srce četništva... Aferim na hrabrosti komandante!" i druge u kojem ga slave.

Inače, Sud BiH je krajem prošle godine doneo oslobađajuću presudu za Orića za ratne zločine nad Srbima. Nakon oslobađajuće presude u Sarajevu 2018. godine, zvaničnici u Beogradu izjavili su da poternica za Orićem ostaje na snazi.

Naime, Tužilaštvo u Beogradu raspisalo je međunarodne poternice za ratnim komandantima Srebrenice Naserom Orićem i Hakijom Meholjićem u februaru 2014. godine zbog sumnje da su počinili ratni zločin nad srpskim stanovništvom u Srebrenici 1992. godine u selu Zalazje u Donjim Potočarima.

Kurir.rs/ Avaz.ba

Foto: Avaz.ba

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track