DELEGACIJA SRPSKE POSETILA KARADŽIĆA U HAGU: Jasno mu je da je presuda politička! Mi smo teže podneli od njega, Radovan je nas smirivao!  (VIDEO)
Foto: EPA/Peter Dejong

PRAVILI PLANOVE O REVIZIJI

DELEGACIJA SRPSKE POSETILA KARADŽIĆA U HAGU: Jasno mu je da je presuda politička! Mi smo teže podneli od njega, Radovan je nas smirivao! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

"Čini mi se da smo mi iz tima odbrane gore podneli presudu, nego Radovan Karadžić. On je nas smirivao", kaže advokat Goran Petronijević, koji je, sa Karadžićem, ceo dan proveo u pritvorskoj jedinici u Ševeningenu.

On je u odličnom stanju, kaže Petronijević. Pravlili su planove o radu na reviziji i prikupljanju dokaza koji bi mogli da dovedu do drugačijeg zaključka, odnosno, kako objašnjava, učinili da revizija uspe.

"Radovan Karadžić nam je rekao da je apsolutno svestan kakva je presuda doneta i da je doneta na način koji ne oslikava činjenično stanje i ne predstavlja zadovoljenje pravde", kaže predsednik Boračke organizacije.

Zajedno sa direktorom Centra za istraživanje rata i ratnih zločina, proveo je dan u pritvorskoj jedinici sa prvim predsednikom Republike Srpske. Milomir Savčić i Milorad Kojić kažu da je presuda politička i da je Karadžiću to itekako jasno. Rekao im je da su haške sudije ljudi bez morala zbog čega je drugostepenu presudu dočekao smireno.

Poruke nezadovoljnih, i to Bošnjaka, stizale su, u privatnim porukama na društvenim mrežama, članovima delegacije iz Republike Srpske koji su ovih dana u Hagu. Zbog toga što su govorili u medijima da je presuda politički motivisana i da u u Mehanizmu nema prava i pravde, poručeno im je sa su "četnička kopilad", "da se dobro čuvaju" i "da im je bolje da se ne vraćaju u BiH".

Kurir.rs/ Atvbl.com

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track