RAZBIJENA BANDA KRIJUMČARA LJUDI: U Crnoj Gori, Hrvatskoj i BIH uhapšena 21 osoba zbog krijumčarenja migranata!
Foto: Profimedia

akcija docu

RAZBIJENA BANDA KRIJUMČARA LJUDI: U Crnoj Gori, Hrvatskoj i BIH uhapšena 21 osoba zbog krijumčarenja migranata!

Bosna i Hercegovina -

U velikoj međunarodnoj akciji uhapšeno je 17 osoba u Crnoj Gori, među kojima i dva policajca, jedna u Hrvatskoj i tri u Bosni i Hercegovini zbog sumnje da su organizovali krijumčarenje migranata, saopšteno je zvanično iz crnogorske Uprave policije.

Kako je saopšteno policija je jutros realizovala akciju "Docu" koja je trajala od maja 2018. godine do danas, a koja je rezultirala razbijanjem lanca krijumčarenja migranata i hapšenjem 17 lica. Uhapšeni G.M. i P.V su službenici Uprave policije – Sektora za obezbeđenje ličnosti i objekata.

Kako je saopšteno iz policije, sumnja se da je ova organizovana kriminalna grupa delovala tako što je krijumčarila migrante u delu prihvata, tranzita, smeštaja te ilegalnog prelaska državne granice na ruti Albanija – Crna Gora – Bosna i Hercegovina – Hrvatska, u periodu od maja 2018. prokrijumčarila više grupa ljudi koje su brojale od pet do 10 lica.

"Sprovedenim aktivnostima policija je došla do sumnje je da je način izvršenja krijumčarenja podrazumevao aspekte međunarodnog delovanja organizatora ove organizovane kriminalne grupe", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje krivično delo je vršeno pre svega, kako se sumnja, ugovaranjem dolaska grupa migranata iz Albanije u oblasti oko Graničnog prelaza Božaj kojom prilikom je korišćena nepristupačnost terena radi ilegalnog ulaska na teritoriju Crne Gore, organizovan prevoz preko teritorije Crne Gore taksijem ili iznajmljenim vozilima do pograničnog pojasa sa Bosnom i Hercegovinom u okolini graničnih prelaza Ilino brdo i Vraćenovići, gde su grupe takođe koristeći nepristupačnost terena ilegalno ulazile na teritoriju BiH.

Iz policije napominju da je tokom višemesečnih aktivnosti ostvarena međunarodna saradnja sa policijskim službama Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

"Kroz zajedničke koordinirane aktivnosti i na teritoriji Hrvatske lišeno je slobode jedno lice dok su u Bosni i Hercegovini lišena slobode tri lica zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili navedena krivična dela na teritorijama ovih država", navodi se u saopštenju.

Kurir.rs/Beta

Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track