POLICAJAC UNEO 4 PIVA U AVION, HVATAO STJUARDESU ZA ZADNJICU, PA UGROZIO VEOMA VAŽAN ZADATAK: Isplivali novi detalji neviđenog skandala GRANIČNE POLICIJE BiH u Austriji!
Ilustracija, Foto: Profimedia

osramotio sebe i kolege

POLICAJAC UNEO 4 PIVA U AVION, HVATAO STJUARDESU ZA ZADNJICU, PA UGROZIO VEOMA VAŽAN ZADATAK: Isplivali novi detalji neviđenog skandala GRANIČNE POLICIJE BiH u Austriji!

Bosna i Hercegovina -

Granični policajac BiH, Elvedin Jusić, osramotio je svoju agenciju kada je poslat u Austriju kako bi pratio državljanina BiH Dragana Guduraša, jer je pijan napravio haos u avionu.

Lokalni mediji prenose nove detalje ovog neverovatnog slučaja.

Podsetimo, Jusić je, zajedno sa kolegom, trebalo da prati Guduraša, koji je po poternici uhapšen u Austriji, zbog više krivičnih dela. Incident se dogodio 20. marta.

U avion za Beč Jusić je stigao vidno pijan. Ubrzo je izgubio samokontrolu pa je u jednom trenutku nasrnuo na stjuardesu i počeo da je vređa i hvata za zadnjicu. Ni tu nije bio kraj, jer je policajac posle hteo i da se bije sa drugim putnicima.

Naređena je detaljna istraga i saslušanje desetina ljudi.

Uz teško narušavanje ugleda institucije za koju radi, ali i države, Jusić je doveo u pitanje kompletnu operaciju izručenja Dragana Guduraša u Sarajevo.

Guduraša je tražio Okružni sud u Prijedoru zbog više teških krađa, a uhapšen je nedavno u Mađarskoj.

Ovo je prvi slučaj u istoriji GPBiH da je jedan policijski službenik počinio ovako grub prekršaj.

Istražuje se i odgovornost čelnika Jedinice Granične policije na

Međunarodnom aerodromu Sarajevo Muniba Čorbića i šefa Odseka za međunarodnu saradnju Emira Tanovića.

Kako se saznaje, Jusić je i ranije imao probleme s alkoholom, ali je uprkos tome, odlukom Čorbića, poslat da obavi ovaj zadatak.

Nije poznato kako je uopšte u avion uneo četiri piva.

"Dva su mu oduzeli, zbog čega je i napravio incident", rečeno je iz Granične policije.

Ipak, sporno je i zašto je onda odlučeno da se nastavi ekstradicija, iako je pilot u Beču odbio da Guduraš uđe u avion bez dva pratioca, s obzirom na narušavanje bezbednosnih procedura.

"Umesto da se sve zaustavi, odlukom čelnika Jedinice s Aerodroma Sarajevo, u Beč je poslat drugi policajac, a Jusić se vratio o svom trošku avionom u Sarajevo. Za to vreme, graničar Nevenko Motika ostao je sam s Gudurašem, što je bio ogroman bezbednosni rizik", kaže sagovornik Avaza.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track