BAKIROV BIVŠI MINISTAR PONOVO PRAVIO HAOS: Pijančio na lokalnoj utakmici, pa izazvao MASOVNU TUČU
Foto: Avaz.ba

skandal

BAKIROV BIVŠI MINISTAR PONOVO PRAVIO HAOS: Pijančio na lokalnoj utakmici, pa izazvao MASOVNU TUČU

Bosna i Hercegovina -

Abdulahu Zukiću (SDA), bivšem ministru poljoprivrede i šumarstva u Vladi Tuzlanskog kantona i predsedniku Upravnog odbora Doma zdravlja Živinice, nakon što je demolirao jedan kafić i tukao goste, bila su potrebna nepuna dva meseca da izazove novi skandal.

Ovog puta radi se o huliganskom napadu na utakmici 18. kola Druge fudbalske lige Tuzlanskog kantona, gde je izazvao masovnu tuču.

Zukić je, naime, blizak upravi Fudbalskog kluba Slatina iz sela Bašigovci, koji se bori za ulazak u Prvu kantonalnu ligu, a direktni konkurent im je Mladost iz Gornjih Živinica, koja je trenutno prva na tabeli.

Masovnoj tuči na stadionu u Gornjim Živinicama prethodila je celodnevna pijanka Zukića i njegove ekipe u Bašigovcima.

Kako prenose mediji, hteli su da izazovu incident na stadionu Mladosti, da bi se domaćinu oduzeli bodovi. Po dolasku na stadion, Zukić je jednom od prijatelja dao 200 maraka da kupi viski i pivo. Posle su provocirali domaće navijače, kojih je bilo oko 400.

Zukić
Zukićfoto: Avaz.ba

Sve je eskaliralo pred kraj utakmice, kada su nasilnici pored tribina, okrenuti prema kućama, urinirali. Jedan meštanin upozorio je Zukića i ostale da to ne rade. Zbog toga ga je muškarac s nadimkom Dropa pogodio flašom u glavu.

Tada je domaćim navijačima prekipelo, pa su im uzvratili.

Zukić i njegova svita pobegli su prema Bašigovcima, čak su im na mestu tuče ostali telefoni i lični dokumenti. Nekoliko ljudi je zbog povreda zbrinuto u UKC-u Tuzla, a meštani su o svemu obavestili policiju.

Zukić je 2017. godine optužen za primanje mita dok je bio ministar.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track