BOSANSKI DŽIHADISTA SE U SIRIJI OŽENIO ZEMLJAKINJOM: Dobio sina koga nikad nije video, Kurdi ga mesecima držali u zarobljeništvu! Na sudu se pojavio bos!
Foto: Profimedia, Interpol

borio se na strani islamske države

BOSANSKI DŽIHADISTA SE U SIRIJI OŽENIO ZEMLJAKINJOM: Dobio sina koga nikad nije video, Kurdi ga mesecima držali u zarobljeništvu! Na sudu se pojavio bos!

Bosna i Hercegovina -

Sud BiH odredio je jednomesečni pritvor osumnjičenom Ibri Ćufuroviću (24) iz Velike Kladuše, koga su SAD deportovale iz Sirije pre četiri dana.

Uhapšen je i osumnjičen da je organizovao terorističku grupu, a pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva.

Ćufurović se pridružio terorističkoj Islamskoj državi u Siriji 2013. godine, ali su ga zarobili Kurdi.

Njegov advokat Senad Dupovac rekao je da se Ćufurović u Sudu BiH branio ćutanjem.

"Tužilaštvo BiH nije dalo nijedan dokaz, ali je Sud BiH prihvatio predlog i odredio mu pritvor. Nakon toga prebačen je u zatvor u Zenici. Tražio je da mu donesem sliku deteta koje nikad nije video, četkicu za zube i pastu za zube", kaže Dupovac.

Kako se navodi, Ćufurović se u Siriji oženio državljankom BiH Aminom Kečo, s kojom je 1. aprila prošle godine dobio sina.

"Ona se s dvoje dece nalazi u Siriji, u izbegličkom kampu, i čeka deportaciju u BiH. Sve što je tražio jeste da proverim jesu li živi i zdravi. Sina, kojem je dao ima Jahja, nikad nije video. Samo na slikama", ističe Dupovac.

Ćufurović se u Sudu BiH pojavio bos.

"Imao je samo papuče na nogama i neku laganu odeću. Rekao mi je da je bio mesecima zarobljen i to je sve. Ostale detalje nije iznosio. Odneo sam mu stvari u zatvor, ono što je tražio", rekao je Dupovac.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Youtube/Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track