DODIK PRUŽIO PODRŠKU TEGELTIJI: Optužbe su neosnovane, to je još jedan napad na srpske kadrove
Foto: Profimedia

reakcija

DODIK PRUŽIO PODRŠKU TEGELTIJI: Optužbe su neosnovane, to je još jedan napad na srpske kadrove

Bosna i Hercegovina -

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik danas je ponovo pružio podršku predsedniku Visokog sudskog i tužilačkog saveta (VSTS) Milanu Tegeltiji, ocenivši da se radi o još jednom napadu na srpske kadrove.Dodik je rekao da su u pitanju neosnovane optužbe.

"To je deo obračuna iz Sarajeva. Milan Tegeltija doživljava ono što su mnogi doživeli, koji su tamo otišli s namerom da nešto urade i da pomognu, a vratili se ukaljani od strane tog istog Sarajeva", rekao je Dodik, prenela je RTRS.

Prema njegovim rečima, progon srpskih kadrova je deo atmosfere koja vlada u Sarajevu.

Sarajevski portal "Žurnal", koji je prvobitno objavio informacije o umešanosti predsednika VSTS BiH Milana Tegeltije u korupciju, objavio je video snimak na kojem je jedan od učesnika i Tegeltija.

Na snimku ovog portala se vidi kako Tegeltija sedi u društvu inspektora Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Marka Pandže za kojeg se ranije tvrdilo da je uzeo 2.000 konvertibilnih maraka (oko hiljadu evra) od biznismena iz Velike Kladuše Nermina Aleševića kako bi kod tadašnje glavne tužiteljke Tužilaštva Kantona Sarajevo Dalide Burzić ubrzao njegov predmet.

Tegeltija je, kako se vidi na snimku, saslušao pomenutog Aleševića u vezi sa problemom koji ima sa predmetom koji je kod Burzić, da bi potom napustio ugostiteljski objekat u kojem se radnja odvija.

Pola sata kasnije, nakon što je Tegeltija upoznat sa pojedinačnim predmetom i nakon što je dao uputstva Aleševiću da Marku iz SIPA-e prosledi broj pojedinačnog predmeta, usledio je dogovor izmedju Pandže i Aleševića.

Na snimku se vidi kako Alašević broji novac Pandži.

Predsednik VSTS je ranije demantovao svoju umešanost u ovu aferu, tvrdeći da mu je sve namešteno.

VSTS je danas održao vanrednu sednicu, a svi članovi ovog tela pružili su podršku Tegeltiji, ali i zatražili da Tužilaštvo BiH što pre ispita ovaj slučaj.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track