DODIK:Drago mi je da Haradinaj doživljava Srpsku kao državu!
Foto: Profimedia

reagovao

DODIK:Drago mi je da Haradinaj doživljava Srpsku kao državu!

Bosna i Hercegovina -

BANJALUKA - Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da mu je drago da premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj doživljava Republiku Srpsku kao državu, čak i ako je zlurado personalizuje na način da je zove "Dodik država".

Na pitanje kako komentariše Haradinajevu izjavu da svima mora da bude jasno da "Dodik države" neće biti na KiM, Dodik je rekao da do konačnog dogovora Beograda i Prištine koji će biti prihvatljiv za sve ostaje činjenica da je Republika Srpska jedan od dva sastavna dela BiH, a da su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije.

"Haradinaj je ipak u jednom delu u pravu kada promišlja na način da rešenje kosovskog pitanja vezuje za Republiku Srpsku i BiH, jer je svima jasno da na ovako malom prostoru ne može biti prihvatljiva ni održiva politika dvostrukih standarda", naglasio je Dodik.

Haradinaj je izjavio da će se sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel sresti 6. juna u Berlinu i da će, kako je naveo, u narednom periodu fokus biti na sprečavanju nastanka "Dodik države" na Kosovu.

Kurir.rs/tanjug

Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja