KURTIĆ 7 MESECI KOVAO PLAN ZA OSVETU: Otkriveni novi detalji svirepog ubistva odbojkaša u Sarajevu (VIDEO)
Amar Kapidžić, Foto: Facebook/Printscreen

dva saučesnika u pritvoru

KURTIĆ 7 MESECI KOVAO PLAN ZA OSVETU: Otkriveni novi detalji svirepog ubistva odbojkaša u Sarajevu (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Armin Iglica (23) i Alem Šojko (19), osumnjičeni da su u subotu u Sarajevu učestvovali u svirepom ubistvu Amara Kapidžića (27), pritvoreni su prema odluci Kantonalnog suda. Kapidžić će danas biti sahranjen.

Amel Kurtić (29), koji je ispalio 4 metka u Amara, ubio se iste noći hicem iz pištolja u Konjicu. U prvi mah se kao motiv za zločin spominjao novčani dug, ali Amarova porodica negira da je mladić ikome išta dugovao i sumnjaju da je pucnjava koja se prošle zime dogodila na Stupu, kad je Kurtić teško ranjen, povezana s ubistvom.

Kurtić je, inače, posle pucnjave završio u invalidskim kolicima, a policiji nikad nije hteo da otkrije ko ga je ranio nego je kovao plan za osvetu.

Kurtić
Kurtićfoto: avaz.ba

Prema izjavama datim u policiji i Tužilaštvu, Iglica i Šojko došli su po Kurtića da se provozaju po gradu. Iglica je tokom vožnje dobio poruku i rekao da mora da ode do Kapidžića jer mu, navodno, duguje 700 maraka. To je bio povod da ga pozovu da izađe iz kuće da bi ga likvidirali.

Iglica je izašao iz vozila, ali novac nije povratio, jer se, kako je ispričao istražiteljima, posvađao s Kapidžićem, koji mu je rekao da mu nikad neće vratiti dug.

Potom se Iglica vratio u automobil. Kurtić je nakon toga, prema izjavama datim u Tužilaštvu, odlučio da sam smiri situaciju, ali je Kapidžić, navodno, počeo da ga vređa. Kurtić je, onda, izvadio pištolj i ubio mladića.

Kurtić, Iglica i Šojko pobegli su nakon ubistva prema Bjelimićima na obroncima Bjelašnice. Kurtić je prijateljima rekao da napuste vozilo pa je ispalio sebi hitac u glavu.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track